Τετάρτη, Μαΐου 22, 2019

Κύπρος: Παραμένει διασωληνωμένος ο Δημήτρης Χριστόφιας - Στο πλευρό του η οικογένειά του




Τη δική του μάχη δίνει αυτές τις μέρες ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από τις 20 Μαΐου. Η κατάστασή του σύμφωνα με τους γιατρούς χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ενώ κατά τη χθεσινή νύχτα οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να διασωληνωθεί. Ο κ. Χριστόφιας αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Πολίτης'', τον Δημήτρη Χριστόφια επισκέφθηκε ειδικός λοιμωξιολόγος από το εξωτερικό, ο οποίος μαζί με την ομάδα των θεραπόντων γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας θα συνεδριάσουν και σήμερα για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τη θεραπεία του ασθενούς.

Από την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση, απλός κόσμος αλλά και πολιτικοί του αντίπαλοι έσπευσαν να εκφράσουν τις θερμότερες ευχές τους για να ξεπεράσει αυτή την περιπέτεια υγείας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας πήγαν από το βράδυ της Δευτέρας τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. ΔΗΚΟ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη, ΕΔΕΚ και Κίνημα Οικολόγων ευχήθηκαν μέσω ανακοινώσεων καλή ανάρρωση και δύναμη στην οικογένειά του. Επικοινωνία με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ σχετικά με την υγεία του Δ. Χριστόφια είχε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι εξέφρασε τις θερμές ευχές του, καθώς και της ΚΕ του κόμματος και της Αλέκας Παπαρήγα προς την ΚΕ του ΑΚΕΛ και την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια. Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον Χρήστο Χριστόφια, μεταβιβάζοντάς του τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στην οικογένεια.

Οι θερμές ευχές και η αγάπη από απλό κόσμο, τόσο με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και από προσωπικά μηνύματα που έχει δεχθεί η οικογένεια αυτά τα εικοσιτετράωρα, αντικατοπτρίζονται και σε ανάρτηση του γιου του Δημήτρη Χριστόφια, Χρήστου, ο οποίος παρέθεσε ένα απόσπασμα από ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και ευχαρίστησε όλους για την αγάπη και τη συμπαράσταση που μετέφεραν στην οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου