Τετάρτη, Μαΐου 22, 2019

Ο… «φόβος» του Μητσοτάκη, οι αναποφάσιστοι και «συνταξιούχε, το νου σου»: Η στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ ενόψει κάλπης





Αισιόδοξα εμφανίζονται τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος θα κορυφωθεί μέχρι την παραμονή των εκλογών. Όπως έλεγαν μάλιστα εάν τελικά καταφέρουν να ξαναφέρουν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ το 70% των αναποφάσιστων που προέρχονται από την δεξαμενή του κυβερνώντος κόμματος τότε θα μιλάμε για πραγματικό ντέρμπι.


Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο ο φόβος για όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Το επταήμερο στην εργασία – έστω και δόθηκαν διευκρινήσεις-, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δεσμεύτηκε για την 13 σύνταξη καθώς επίσης και η επιφυλακτικότητα που υπήρξε απ’ όλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο πακέτο των θετικών μέτρων που έφερε η κυβέρνηση λειτούργησαν ιδιαίτερα ανασταλτικά απέναντι στην κοινωνία.



«Χαρακτήρισαν λαϊκισμό και ανέφικτη τη 13η σύνταξη. Το είπαν αυτοί που άφησαν τη χώρα με ελλείμματα, που δεν έπιασαν ποτέ πλεονάσματα. Το σχέδιό τους δεν είναι μόνο να καταργήσουν επιδόματα αλλά να ξαναρχίσουν απολύσεις, να καταργήσουν πάλι τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και το 8ωρο, να φέρουν 7ήμερη εργασία. Το πρόγραμμά τους είναι χειρότερο από του ΔΝΤ, και τους κατηγορούμε γι’ αυτό» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες (21.05.2019) στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Επιλέγοντας μια πιο άμεση αναφορά, τόνισε: «Συνταξιούχε που είδες της σύνταξή σου να κόβεται 40% στο διάστημα 2010-2014, ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις σου, έχε στο νου σου: την Κυριακή η 13η σύνταξη θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και η κατάργηση της σύνταξής στου θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ».


Με ανάλογο τρόπο απευθύνεται και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, για να καταλήξει: «Τώρα είναι η ώρα των πολλών, τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Δεν αρκούν οι 153 βουλευτές, χρειάζεται η εμπιστοσύνη όλων».

Επαναλαμβάνοντας μάλιστα το δίλημμα της ευρωκάλπης, είπε ότι «είναι με ποιά πολιτική θα συνεχίσει η χώρα. Καιροφυλακτούν τα γεράκια να πουν την επομένη των ευρωεκλογών ότι θα ακυρωθούν τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης που εφαρμόσαμε και αυτά που έρχονται. Δεν θα το κάνουν διότι ο λαός θα τα εγκρίνει την Κυριακή», είπε ο πρωθυπουργός.

Ανεβάζοντας μάλιστα και πάλι τους τόνους ανέφερε: «Νόμιζαν ότι έχοντας αγοράσει εφημερίδες και δημοσκόπους, ο λαός θα τους ξαναεμπιστευτεί για να γυρίσουν τη χώρα στο βαθύ σκοτάδι των μνημονίων. Το ποιός θα κυβερνάει αυτή τη χώρα θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός, όχι οι μιντιάρχες.


Τις τελευταίες ημέρες γράφουν σενάρια για το τι θα γίνει και πότε θα πάμε σε εθνικές εκλογές εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με 5 ή 7 ή 10 μονάδες. Δεν ρωτούν τι θα γίνει αν τις κερδίσει με πολλές μονάδες διότι τότε, ναι, θα γίνουν εκλογές αλλά μέσα στη ΝΔ».

Το Μέγαρο Μαξίμου λοιπόν μέχρι την τελευταία ημέρα θα αναδεικνύει τις κόκκινες γραμμές ενώ παράλληλα τα στελέχη του θα υπενθυμίζουν στους Έλληνες ψηφοφόρους ποιοι ευθύνονται για τα δεινά τους.

«Ο λαός δεν ξεχνά ποιοί οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία και ποιοι έδωσαν τη μάχη για να ελπίσει ξανά. Ακόμα και το ΔΝΤ βγαίνει και παραδέχεται ότι ρήμαξε την Ελλάδα την πενταετία 2010-2014 μόνο και μόνο για να σώσουν τις τράπεζες. Και μόνο η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μιλά για επιτυχία των Σαμαρά-Βενιζέλου. Όπως ο αντιπρόεδρός της που έλεγε ότι οι απολύσεις στα νοσοκομεία ήταν δικές του και δεν ήθελε να του πάρει η τρόικα τη δόξα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου