Σάββατο, Μαΐου 25, 2019

Καταγγελία για αποκλεισμό φωτορεπόρτερ από την ομιλία Τσίπρα...




Τον αποκλεισμό των freelance φωτορεπόρτερ, μελών της Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, ακόμη και μελών του προεδρείου της ΕΦΕ, από τη φωτογραφική κάλυψη της χθεσινής ομιλίας του πρωθυπουργού στο Σύνταγμα καταγγέλλει η ΕΦΕ κάνοντας λόγο για...
παρεμπόδιση άσκησης του επαγγέλματός τους.

Όπως αναφέρει η Ένωση, «απαγορεύθηκε η είσοδος στον ειδικό (περιφραγμένο) χώρο μπροστά στην εξέδρα, όπου βρίσκονταν λοιποί συνάδελφοι φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι καθώς και μερικές εκατοντάδες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι ΔΕΝ υπήρχε κάποια άλλη εξέδρα για φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους, (όπως σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν), αυτό ισοδυναμούσε στην πράξη, με παρεμπόδιση, αν όχι αποκλεισμό άσκησης του επαγγέλματός μας!»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, φωτορεπόρτερ ρώτησαν για το λόγο της διάκρισης για να μάθουν ότι επιτράπηκε η είσοδος βάσει λίστας μόνο σε επτά συναδέλφους τους από συγκεκριμένα πρακτορεία.

Η Ένωση εκφράζει την αγανάκτηση της «γιατί κανένας αρμόδιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει, ως όφειλε την ΕΦΕ, το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο φωτορεπόρτερ της Ελλάδας.

»Θα ήταν ίσως ωφέλιμο για το κυβερνών κόμμα, να εκπαιδεύσει τους αρμόδιους συνεργάτες του σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ελευθερία του Τύπου. Θυμίζουμε το αυτονόητο, οι φωτορεπόρτερ εκτελούν δημοσιογραφικό έργο, μεταφέροντας την εικόνα ενός γεγονότος» καταλήγει η ανακοίνωση...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου