Δευτέρα, Μαΐου 27, 2019

Κι όμως, υπάρχουν... ρωσικά F-16 (Video)





Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε ότι τα F-16 αποτελούσαν ένα από τα καλύτερα εξαγώγιμα προϊόντα των ΗΠΑ προς τις συμμαχικές τους χώρες. Τώρα, όμως, αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν και «ρωσικά» F-16.

Συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποφάσισε να μετατρέψει ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16C σε.. ρωσικό, βάφοντας το με τα χρώματα και την παραλλαγή που «φοράνε» τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς της Ρωσίας, τα Su-57.
Ωστόσο, αυτό το ιδιαίτερο αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος, δεν είναι μια προσπάθεια «τρολ» των Ρώσων, ούτε θα χρησιμοποιηθεί για κάποιο «τουριστικό» έκθεμα, αλλά στην παρθενική πτήση που εκτέλεσε, έδωσε «μήνυμα» για την ειδική αποστολή που έχει αναλάβει, η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη τόσο για τα υπόλοιπα μαχητικά αεροσκάφη και όσο και για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
 
Τα F-16C της Aggressors αντιγράφουν τα χρώματα, τα σημάδια και τα διακριτικά του μαχητικού αεροσκάφους Su-57 των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων. Ο σχεδιασμός, εμπνευσμένος από το ρωσικό Su-57, επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους πιλότους που έρχονται στο οπτικό πεδίο αυτών των μαχητικών να δουν ιδίοις όμμασι αυτό που θα έβλεπαν αν αντιμετώπιζαν πραγματικά ένα Su-57.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου