Τρίτη, Μαΐου 21, 2019

Νέα δημοσκόπηση της Prorata: Μικρή η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα στοιχεία που αλλάζουν τα πάντα στην πρόθεση ψήφου






Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata που δημοσιεύεται μόλις λίγες ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές δείχνει τη διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στις 4,9 μονάδες.

Το πακέτο ελαφρύνσεων που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνησης με την 13η σύνταξη και την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα σε συνδυασμό με τη μείωση του ποσοστού των αναποφάσιστων δείχνουν μεταβολές στην πρόθεση ψήφου, όπως εκτιμά η Prorata.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, τις τελευταίες εβδομάδες ανιχνεύεται από όλες τις δημοσκοπήσεις μια μείωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να μεταφραστεί σε ανατροπή υπέρ του κυβερνητικού κόμματος.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Prorata, η διαφορά των δύο κομμάτων φτάνει πλέον το 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζουν σαφές προβάδισμα για την τρίτη θέση. Το Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει σταθερό στο 5,7%, ενώ κανένα εκ των υπόλοιπων κομμάτων δεν δείχνει να φτάνει σε αυτή τη φάση το πολυπόθητο 3% που εξασφαλίζει εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 14,8%, ενώ το 4,8% δήλωσε πως θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου