Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2019

Ερντογάν: Μη δώσουμε ξανά χαρά στους Έλληνες, το 1453 ξεκίνησαν οι κατακτήσεις μας (video)





Ο τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί, τελικά, προεκλογικές ομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, εν όψει των εκλογών της Κυριακής (23/6)
Ο «σουλτάνος» βλέπει στις δημοσκοπήσεις πως ο υποψήφιός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ είναι… πίσω από τον δημοφιλή Εκρέμ Ιμάμογλου και έτσι παίρνει το… παιχνίδι πάνω του
Θα μιλήσει σε 20 προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του υποψηφίου του, σε ισάριθμες διαφορετικές συνοικίες της Πόλης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο ανακάλεσε την απόφασή του να ακυρώνει όλες τις προεκλογικές του εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, αλλά βγάζει ότι «όπλο» έχει στη… φαρέτρα του, προκειμένου να μη… χάσει τον δήμο. Αναφέροντας, μάλιστα, την Τετάρτη (19/6) ότι το 1453 – ημερομηνία που έπεσε η Πόλη – «ξεκίνησαν οι κατακτήσεις της καρδιάς μας, μη δώσουμε ξανά στους Έλληνες»…

Βλέπετε, ο τούρκος πρόεδρος βλέπει στις δημοσκοπήσεις πως ο υποψήφιός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, χάνει και πάλι, εν όψει των εκλογών (αποφασίστηκε η επανάληψή τους) της Κυριακής (23/6). Έτσι, ο «σουλτάνος» αποφάσισε να… κατέβει στις πλατείες της Κωνσταντινούπολης και να πραγματοποιήσει συνολικά 20 προεκλογικές ομιλίες υπέρ του υποψηφίου του, σε διαφορετικές συνοικίες της Πόλης.
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να πάρει το… παιχνίδι πάνω του, ώστε να μην… καταλήξει ο δήμος στον πολύ δημοφιλή Εκρέμ Ιμάμογλου, που κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές της 31ης Μαρτίου. Ο πρόεδρος της Τουρκίας φέρεται αποφασισμένος να παίξει τα ρέστα του, μιλώντας ακόμα και για την ποντιακή καταγωγή του αντιπάλου Μπιναλί Γιλντιρίμ, δηλαδή με το πιο ευαίσθητο σημείο του υποψηφίου της αντιπολίτευσης.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη (19/6) μίλησε στη συνοικία Σαντζάκτεπε και είπε: «Δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες». Απευθυνόμενος στην ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Απευθύνομαι στη νοοτροπία που διακατέχει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για να τους πω ότι 1453 δεν ξεκίνησε η τυραννία αλλά οι κατακτήσεις της καρδιάς μας ξεκίνησαν το 1453. Σώζοντας την Ιστανμπούλ από την τυραννία της Κωνσταντινούπολης, σε ποιους κατέληξε; Σε εμάς».
Στη συνέχεια ο τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τους πολίτες την Κυριακή (23/6) να μη χαροποιήσουν τους Έλληνες πάλι, όπως έγινε στις 31 Μαρτίου, που έγραφαν για τον «Έλληνα που κατέκτησε την Πόλη».
«Ανάμεσα σε εκείνους που χάρηκαν περισσότερο από το αποτέλεσμα των εκλογών της 31ης Μαρτίου ήταν οι Έλληνες. Θυμάστε τους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων, έτσι; Θα το αλλάξουμε αυτό την Κυριακή; Αν γίνει αυτό, τότε δεν μας σταματάει τίποτα. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα δουλέψουμε πολύ. Πρώτα ο Αλλάχ, θα τα γυρίσουμε τούμπα όλα αυτά»,υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Άγνοια της ιστορίας της Κωνσταντινούπολης
Αίσθηση έχει προκαλέσει, πάντως, ρεπορτάζ τουρκικού καναλιού που δείχνει την ιστορική… άγνοια και του μέσου πολίτη της γειτονικής χώρας για το παρελθόν της Κωνσταντινούπολης.
Σε ερώτηση «Από ποιους πήρε την Κωνσταντινούπολη ο Μωάμεθ ο Πορθητής», πολλοί λίγοι απάντησαν «από τους Βυζαντινούς». Οι περισσότεροι δεν ήξεραν. Άλλοι απάντησαν από τον Χίτλερ, τους Άγγλους, τους Γάλλους, τους Πορτογάλους, τους Μογγόλους, ή τους «γκιαούρηδες» Έλληνες. Μερικοί είπαν είτε τον ίδιο τον Μέγα Κωνσταντίνο τον ίδιο.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου