Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2019

Κίνα: 19 νεκροί από τις πλημμύρες -Καταστράφηκαν σπίτια και καλλιέργειες (Video)






Πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Κίνα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.


Οι κατακρημνίσεις και οι πλημμύρες που πλήττουν την τελευταία εβδομάδα στην περιφέρεια της Γκουάνγκσι, που γειτονεύει με το Βιετνάμ, στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ενώ οι πλημμυροπαθείς συνολικά είναι τουλάχιστον 570.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλέστηκε την υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην περιοχή.




More than 1.8 million people have been affected by torrential rain-triggered floods in east China's Jiangxi Province. This aerial footage shows what's happening in Ji'an City. pic.twitter.com/qzwAaKvCWi

36 people are talking about this







Καταστροφές σε σπίτια

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες, κατά τις ίδιες πηγές. Στη γειτονική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας αγνοείται. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες κατέστρεψαν δρόμους αλλά και πολλά σπίτια.

Οι πλημμύρες έπληξαν 6,75 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατά την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, συνολικά 22 επαρχίες σαρώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν 6,75 εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσαν ζημίες ύψους που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων γιούαν (1,3 δισεκ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου