Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2019

Μάνος Βουλαρίνος, ο εθνικός μας...χιουμορίστας...



Αν πρέπει κάποιος Έλληνας να ανακηρυχθεί εθνικός χιουμορίστας, οι βασικοί υποψήφιοι είναι τρεις: Λαζόπουλος,...
Κανάκης, Βουλαρίνος. Ο πρώτος ήταν ο κορυφαίος –στα σοβαρά, όχι στην πλάκα– πολλά χρόνια πριν, όταν το καταλυτικό χιούμορ του πλημμύριζε τη θεατρική σκηνή και την τηλεοπτική οθόνη, σκάρωνε απίθανους τύπους κι είχε
απίστευτη ευφυΐα. Ο δεύτερος έχει πλέον βασικό του σκοπό (έργο ζωής το έχει κάνει) να βάλει την Πάολα σε σωστό μουσικό δρόμο και να τραγουδάει Σαββόπουλο και εν γένει ποιοτικά τραγούδια (που το μπορεί). Όπως έχει βασικό σκοπό της ζωής του να παραδώσει πάναγνο στη νεότερη ελληνική Ιστορία τον Νίκο Μαστοράκη. Πέρα από αυτά, ως καταγγελτικός χιουμορίστας βρίσκεται με την παρέα του σε αποδρομή.

Έτσι, μένει ο Μάνος Βουλαρίνος για να ανακηρυχθεί κορυφαίος εθνικός αστειολόγος –και το ΄χει. Το επιβεβαίωσα το πρωί τού περασμένου Σαββάτου όταν έτυχε να τον παρακολουθήσω στο αυτοκίνητο οδηγώντας με ασυγκράτητα γέλια. Ήταν η πρώτη φορά που τον άκουσα να κάνει χιούμορ χωρίς πολιτικό στόχο: ασυναγώνιστος ΚΑΙ εκεί! Πρωτότυπος και καθόλου επαναλαμβανόμενος. Μια φορά μόνο του ξέφυγε και είπε 2-3 φορές το ίδιο «ευφυολόγημα». Ήταν τότε που ο Μάνος απόρησε πώς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δέχτηκε να κατέβει από την κορυφή του Έβερεστ (Άρσεναλ) στον λόφο του Φιλοπάππου (Εθνική ομάδα με προπονητή τον Αναστασιάδη). Πολύ καλός ο συσχετισμός Έβερεστ-Φιλοππάπου και εξίσου καλές οι πολλές επαναλήψεις για να το εμπεδώσουμε. Χώρια που το πανέξυπνο περί Έβερεστ συμπληρώθηκε από το επίσης πανέξυπνο που συμπλήρωσε ο παρτενέρ του, ο Πέτρος Νικολάου. Αυτός, είπε, προτιμά αντί του Έβερεστ τον Γρηγόρη!

Εκεί μου έφυγε λίγο το τιμόνι αλλά το διόρθωσα. Ίσως να ξανακινδύνευα στο φινάλε της εκπομπής (που υπόψη είχε πολύ Γεωργούντζο ωρυόμενο, με αποσπάσματα περιγραφών κατά το πρότυπο των Αρβύλων) αλλά ήμουν τυχερός. Ήταν όταν οι εκπομπάρχες έβαλαν το ηχογραφημένο μιας κυρίας από περιφέρεια της Πελοποννήσου να απαιτεί έξαλλη από τηλεοπτικό δημοσιογράφο να της ζητήσει συγγνώμη επειδή την είχε χαρακτηρίσει σε εκπομπή του «καλτσοδέτα». Η πρόταση που έκανε ο Βουλαρίνος στον υβριστή δημοσιογράφο, έσβησε και την παραμικρή αμφιβολία που μπορεί να είχα ότι του ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος του εθνικού χουμορίστα:

-Δεν την έλεγες άνθρωπέ μου, αντί για «καλτσοδέτα», «τιράντα»; πέταξε ο Μάνος.

Ευτυχώς που ήμουν σταματημένος σε φανάρι…

harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου