Κυριακή, Ιουνίου 16, 2019

Διπλό έγκλημα στη Σαλαμίνα: Εξελίξεις, οχτώ χρόνια μετά




Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας ενός ζευγαριού στη Σαλαμίνα, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, πριν από οχτώ χρόνια.

Μέχρι τώρα, η υπόθεση παρέμεινε ξεχασμένη στα συρτάρια των Αρχών. Τώρα, την έρευνα ανέλαβε ο έμπειρος πρώην αξιωματικός της Καναδικής αστυνομίας, ο οποίος είχε προκαλέσει αίσθηση με τα στοιχεία που έφερε στο φως στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, όπως αναφέρεται στο anikolouli.gr.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το καλοκαίρι του 2011 η Ελλάδα πάγωσε από την αγριότητα της εκτέλεσης του ζευγαριού στη Σαλαμίνα. Ο νεαρός υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Μπάκας, βρέθηκε δολοφονημένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του στην παραλία της Φανερωμένης.

Το τζάμι πίσω από τον οδηγό ήταν λίγο ανοιχτό, ενώ του οδηγού κατεβασμένο. Το θύμα βρέθηκε στο πίσω κάθισμα γερμένο προς τη δεξιά πλευρά. Το κλειδί ήταν πάνω στη μίζα και γυρισμένο στην αναμονή. Από τη μεριά του συνοδηγού το τζάμι βρέθηκε σπασμένο, από πυροβολισμό κυνηγετικής καραμπίνας.

Η φίλη του Νατάσα Απέργη που τον συνόδευε, άφαντη. Το μοναδικό ίχνος της, ήταν μια τεράστια κηλίδα αίματος που εντοπίστηκε σ’ ένα άλλο σημείο,λίγο πιο πάνω από τον κεντρικό δρόμο. Τα προσωπικά της αντικείμενα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Οι δράστες παραμένουν μέχρι σήμερα ασύλληπτοι.

Τι είπε ο Καναδός ερευνητής για τη δολοφονία του ζευγαριού

Ο Καναδός ερευνητής που βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και δεν θέλησε να φανεί στην κάμερα για ευνόητους λόγους, ανέφερε:

«Επί του παρόντος δεν είμαι σε θέση να αποκαλύψω ποια ομάδα νομικών μου ζήτησε να ερευνήσω την υπόθεση αυτή. Απευθύνθηκαν σε μένα γιατί συνηθίζω να αναλαμβάνω υποθέσεις ανθρωποκτονιών που δεν έχουν εξιχνιαστεί».

Παρά τις πιεστικές ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη αν το πτώμα της άτυχης Νατάσας βρίσκεται στην Σαλαμίνα, αν το έγκλημα έγινε από κάποιον τυχαίο ή από κάποιον γνωστό ή αν ο δράστης ζει στο νησί, ο ερευνητής αρκέστηκε να πει:

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και σύντομα η υπόθεση θα διαλευκανθεί».

«Μου είπε ότι τον απειλούσαν»

Φίλος του δολοφονημένου υπαξιωματικού τους Πολεμικού Ναυτικού, είχε επικοινωνήσει στο παρελθόν με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και αποκάλυψε ότι ο Γιώργος δεχόταν απειλές.

Ένα βράδυ πριν τη δολοφονία του, του είχε εκμυστηρευτεί ότι κάποιοι τον απειλούν και ζητούν συνάντηση μαζί του. Του είπε ακόμα ότι ίσως χρειαζόταν τη βοήθεια του.

Όση ώρα ήταν μαζί, ο φίλος τον ρώτησε αρκετές φορές ποιος τον απειλούσε, αλλά ο Γιώργος αρνήθηκε να του απαντήσει. Θα του το αποκάλυπτε την επόμενη φορά που θα τον έβλεπε, αλλά δεν πρόλαβε. Ο φίλος του τον συμβούλεψε να αποφύγει να πάει σε κάποιο απόμερο μέρος και ο Γιώργος συμφώνησε.

(πληροφορίες από anikolouli)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου