Πέμπτη, Ιουνίου 06, 2019

Σφοδρές αντιδράσεις για τη «βροχή» τροπολογιών στη Βουλή λίγο πριν από τις Εκλογές





Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκάλεσει στην αντιπολίτευση η «βροχή» τροπολογιών στη
Βουλή λίγο πριν από τις Εθνικές Εκλογές.


Η Νέα Δημοκρατία έχει προαναγγείλει οτι θα καταγγείλει την απόπειρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει εν μεσω προεκλογικής περιόδου.


Δεν πρόλαβε σχεδόν να ολοκληρώσει την ευχή του για λίγες τροπολογίες ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ξεκίνησε η «βροχή» τροπολογιών για διευθέτηση υποθέσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, κατέθεσε τέσσερις τροπολογίες εκ των οποίων τουλάχιστον οι τρεις αφορούν την περιοχή που εκλέγεται.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εφορμούν προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις δίνοντας βάρος και στα τοπικά θέματα των περιφερειών που εκλέγονται.

Συγκεκριμένα, οι τροπολογίες αφορούν αφορούν:

- τροποποίηση όρων δόμησης παραδοσιακών οικισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης (ύψος κεραμοσκεπής)

- τροποποίηση διαδικασίας εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου μετά από άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ή δέσμευσης

- απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σεισμόπληκτων ακινήτων με ολική απαγόρευση χρήσης όπως σε Κεφαλονιά, Φθιώτιδα και Φωκίδα

- παράταση κατά ένα έτος (έως 31/12/2019) στην προθεσμία καταβολής δαπανών Περιφερειών για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στις 26/1/2014 και 3/2/2014 στο νομό Κεφαλληνίας.


Ακόμα, ο Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε υπουργική τροπολογία, με την οποία παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. του προσωπικού που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης της Προκήρυξης 3Κ/2018.

Με την εν λόγω ρύθμιση παρατείνονται οι συμβάσεις μέχρι 30 Οκτωβρίου του 2019, μέχρι δηλαδή να βγει ο τελικός πίνακας των διοριστέων της προκήρυξης 3Κ.

Αυγενάκης: «Η Ν.Δ. δεν θα μετέχει στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή της να μην κλείσει ακόμα τη Βουλή, άσκησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Παράλληλα, κάλεσε την Κυβέρνηση «φεύγοντας» να «δείξει τον στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς».

Ακόμα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα μετέχει στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με άρον άρον άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως «η Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 3 ημέρες, επιχειρεί να περάσει 4 νομοσχέδια στο πόδι και άγνωστο αριθμό τροπολογιών. Η ΝΔ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν προτίθεται να συμπράξει στον ευτελισμό των Θεσμών από μια κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να λαμβάνει αποφάσεις. Αποχωρούμε λοιπόν από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, διότι δεν δεχόμαστε να είμαστε παρόντες σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή».


Επίσης, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει πως το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν πήγε, ήδη, από χθες, Δευτέρα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως είχε ανακοινώσει μετά τις ευρωεκλογές, αλλά επέλεξε να καθυστερήσει μια εβδομάδα «δείχνει από μόνο του ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μήνυμα που τους έστειλαν οι πολίτες, τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές»».

«Φεύγοντας, ας δείξουν τον στοιχειώδη σεβασμό στους Θεσμούς», καταλήγει ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. 


KKE: «Απαράδεκτη η κατάθεση νομοσχεδίων πριν από τις Eκλογές - Θα απέχουμε από την ψηφοφορία»

«Απαράδεκτη» θεωρεί το ΚΚΕ την κατάθεση νομοσχεδίων πριν από τις Εθνικές Eκλογές.

«Η παράταξη μας δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία», ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης

«Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη διαδικασία. Τα νομοσχέδια τα οποία έρχονται, θα μπορούσαν να έχουν συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα με άνεση και να έχουν ψηφιστεί. Το γεγονός ότι έρχονται τώρα και σοβαρά μάλιστα νομοσχέδια, ιδιαίτερα οι Κώδικες, μας δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση των Επιτροπών, θα καταγγείλουμε αυτό το γεγονός, θα πούμε τη θέση μας και δεν πρόκειται να πάρουμε μέρος στην ψηφοφορία», ανέφερε ο Θανάσης Παφίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου