Δευτέρα, Ιουνίου 24, 2019

Επτά φορές ισόβια στον serial killer της Κύπρου: "Επιδόθηκε σε εκστρατεία φόνων" - Όλη η απόφαση του δικαστηρίου - Ξέσπασε σε κλάματα ο Μεταξάς




Με διαδικασίες εξπρές δικάστηκε και καταδικάστηκε ο serial killer Νίκος Μεταξάς. Δακρυσμένος άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου για επτά φορές ισόβια. Σκότωσε πέντε γυναίκες και δυο παιδιά. Είναι η μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία της Κύπρου!



Η μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία της Κύπρου (αυτή που επιβλήθηκε στον 35χρονο ίλαρχο) ίσως δεν είναι αρκετή για να τιμωρηθεί ο Νίκος Μεταξάς, ο serial killer που πήρε επτά ζωές, δεν σεβάστηκε ούτε μετά θάνατον τα θύματά του, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές και τελικά ομολόγησε και δήλωσε μετανιωμένος, απολογούμενος με δάκρυα στα μάτια.


Σε μια δίκη εξπρές, για πρώτη φορά στα κυπριακά δικαστικά χρονικά, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε αυτό που περίμεναν όλοι: να καταδικαστεί ο Μεταξάς σε επτά φορές ισόβια, μια φορά για κάθε θύματου. Η μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί έως σήμερα στην Κύπρο ήταν οι πέντε φορές ισόβια, για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα.


Στην απόφασή του το δικαστήριο αναφέρει: «Οι αποτρόπαιες εγκληματικές ενέργειες του κατηγορουμένου άρχισαν το 2016 με το φόνο της Λιβίας και της ανήλικης κόρης της. Διέπραξε 7 φόνους σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών. Όλα τα θύματα είναι αλλοδαπές πέντε γυναίκες που ήρθαν για να εργαστούν και βρήκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο τον θάνατο. Δε δίστασε μάλιστα να σκοτώσει και τα ανήλικα παιδιά τους. Στερώντας τους το πιο πολύτιμο αγαθό, την ζωή τους. Επιδόθηκε σε εκστρατεία φόνων ο κατηγορούμενος.


Στις κατηγορίες για απαγωγές δε θα επιβληθεί ποινή.

Όπως διαφαίνεται από τα γεγονότα και όπως είπε ο ίδιος είναι πατέρας δυο ανηλίκων τέκνων. Ανέγνωσε επίσης χειρόγραφο. Όσον αφορά στο αδίκημα του φόνου εκ προ μελέτης προνοεί ότι κάθε πρόσωπο που βρίσκεται ένοχο για φόνο εκ προ μελέτης προνοεί δια βίου φυλάκιση».



Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με δίκη του παραδοχή στις 12 κατηγορίες.

Τα επτά θύματα του 35χρονου serial killer ήταν:

η 38χρονη Μαρί Ρόουζ και η 6χρονη κόρη της Σιέρρα
η 28χρονη Αριάν Παλάνας
η 30χρονη Κάχτα Ανού
η 36χρονη Λίβια Μπουνέα και η 8χρονη κόρη της Έλενα
η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά.

Οι αποκαλύψεις της φρίκης

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Νίκος Μεταξάς οδηγήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο δικαστήριο. Με σκυμμένο το κεφάλι και τα μάτια του κλειστά άκουσε το κατηγορητήριο και ξεστόμισε μόνο τη λέξη «παραδέχομαι» για κάθε ένα από τα θύματά του.

Κατά την ανάγνωση των γεγονότων από την εισαγγελία ήρθαν στο φως νέες φρικτές αποκαλύψεις γύρω από τη δολοφονική δράση του Νίκου Μεταξά, ο οποίος έβρισκε τα θύματα του από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.


Δολοφόνησε τα δύο παιδιά, την οκτάχρονη Έλενα και την εξάχρονη Σιέρρα, γιατί πίστευε ότι τα εξέδιδαν οι μητέρες τους «και κακοποιούνταν σεξουαλικά από ανώμαλους». Μόνο που αυτό δεν ήταν αλήθεια.

Η ανάγνωση των γεγονότων άρχισε από τον εντοπισμό του πρώτου θύματος, στις 14 Απριλίου 2019, στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, ενώ έγινε αναφορά στην καθοριστική μαρτυρία της φίλης της Μαρί Ρόουζ, η οποία μίλησε για τον «Ορέστη», με τον οποίο διατηρούσε δεσμό το θύμα και ήταν το πρόσωπο που παρέλαβε την άτυχη γυναίκα και κόρη πριν την εξαφάνιση τους.

Παρουσιάστηκαν επίσης οι ομολογίες του 35χρονου, που επιχειρούσε -σε εκείνη τη φάση- να παραπλανήσει τις αρχές. Έδινε αντιφατικά στοιχεία πριν ομολογήσει τελικά, στις 25 Απριλίου, παραδεχτεί ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά και υποδείξει τα σημεία όπου έριξε τα θύματα του.


Σε ό,τι αφορά τα πρώτα του θύματα, την 36χρονη Λιβία και την οκτάχρονη κόρη της Έλενα, σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο Μεταξάς είχε πει στις αρχές πως «μιλούσαν στο facebook και ήρθαν σε σεξουαλική επαφή. Είπε ότι λόγω της κατάστασης της μικρής, πίστευε ότι η Λιβία εξέδιδε την κόρη της. Τότε την έπιασε από τον λαιμό (σ.σ τη Λιβία), την πίεσε μέχρι που πόνεσε τα δάκτυλα του. Είπε ότι του είχε γίνει εμμονή και όταν τη σκότωσε έβγαλε όλο του το μίσος που έκρυβε μέσα του. Ανέφερε ότι σκότωσε τη Λίβια και έκατσε και την έβλεπε νεκρή, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο και έπνιξε το μωρό που βρισκόταν στο κρεβάτι».

Σε ότι αφορά τη Μαρικάρ, ο Μεταξάς ανέφερε ότι τη σκότωσε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής του, «γιατί του ήρθαν αναμνήσεις της Λίβίας».

Παρουσιάστηκε επίσης η ομολογία του σε σχέση με τις δολοφονίες της Μαρίκαι της εξάχρονης Σιέρρα.
Όπως είπε, «τις σκότωσε και θυμήθηκε τόπους που φωτογράφιζε και πήγε στα μέρη και τις πέταξε», ενώ η εισαγγελέας πρόσθεσε ότι ο Μεταξάς ανέφερε στην κατάθεση του ότι «δεν περνούσε μέρα που δεν τις σκεφτόμουν».

Ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι και η Μαρί εξέδιδε την κόρη της όπως και η Λιβία που είχε σκοτώσει. «Στις 4/5 τις παρέλαβα. Τις μετέφερα στο σπίτι μου. Βάλαμε τη μικρή για ύπνο και της είπα ότι έχω λεφτά και θα την παντρευτώ όπως έλεγα και στη Λιβία. Είχα τα ίδια συναισθήματα με τη Λιβία ότι έχει παιδί που κακοποιείται από ανώμαλους. Τότε την άρπαξα και την έπνιξα. Μετά πήγα στη Σιέρρα και σκέφτηκα να τη σκοτώσω. Θυμήθηκα τη σφαγή των Ποντίων το 1922».


Σε σχέση με τη δολοφονία της 30χρονης Ασμίτα που έριξε στο πηγάδι στην Ορούντα, ο Νίκος Μεταξάς ομολόγησε ότι «ενώ έκαναν σεξ την κατέγραφε, όπως έκανε και με άλλες, εκείνη όταν το αντιλήφθηκε, τον έφτυσε. Τότε θύμωσα και θυμήθηκα τη Λιβία. Ακολούθως τη σκότωσε και την πέταξε στο πηγάδι».

Με πληροφορίες από: cyprustimes.com, reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου