Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2019

Βενιζέλος: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος»! video




Αναστοχασμό για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας πως «η καλύτερη στρατηγική είναι η αποφυγή της κρίσης», στέλνοντας και... μήνυμα στην Φώφη Γεννηματά.

Την άμεση ανάγκη αναστοχασμού με στόχο η εθνική γραμμή στα ελληνοτουρκικά, που συνδιαμόρφωσαν.... ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου -ο καθένας από τη πλευρά του πριν από 45 χρόνια-, να μετεξελιχθεί σε εθνική στρατηγική, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στο χαιρετισμό του με τον οποίο άνοιξε το διήμερο συνέδριο του e-kyklos με θέμα «Η Ελλάδα μετά: Η ανασύσταση της Μεσαίας Τάξης». Ως θεμελιώδη προϋποθεση επεσήμανε την συνεχή επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και τη διεθνή νομιμότητα.
Ο… μοναχικός Βενιζέλος

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος ο αναστοχασμός όλων μας πρέπει να αφορά το ερώτημα αν ο χρόνος λειτουργεί θετικά ή αρνητικά για τα εθνικά μας συμφέροντα εξηγώντας πως αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τα τελευταία 45 χρόνια η κατάσταση γίνεται πιο δυσμενής ανά δεκαετία.


«Η καλύτερη στρατηγική είναι η αποφυγή της κρίσης», είπε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι μπορεί να μη συμμετέχει στο προεκλογικό αγώνα αλλά παραμένει ενεργός πολίτης που είναι μια ύψιστη λειτουργία. «Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος αλλά και τόσο συλλογικός», υπογράμμισε και εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή όλα δείχνουν πως αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και θα φανεί αν αλλαξουν και οι κοινωνικοί συσχετισμοί.

Αναγνωρίζοντας ότι η σχετική συζήτηση δεν μπορεί να γίνει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα σε προεκλογική περίοδο, υπογράμμισε την αναγκαιότητα εθνικής συναίνεσης για έναν νέο εθνικό πατριωτισμό.


Ο κ. Βενιζέλος, που επικαλέστηκε την εμπειρία του από τη θητεία του ως υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών, υποστήριξε ότι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι στρατιωτικοί συσχετισμοί και τόνισε: «Τώρα είναι η ώρα να παίξουμε το ρόλο μιας δύναμης που διασφαλίζει τη περιφερειακή σταθερότητα».

Μιλώντας για τα σημαντικά ζητήματα του συνεδρίου του e-kyklos για τη μεσαία τάξη που σήκωσε το βάρος της κρίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως κεντρικό θέμα είναι είναι αν μπορεί να διεκδικήσει την πολιτική ηγεμονία. Θα αναδειχθεί ποια είναι σήμερα η μεσαία ταξη και πως ορίζεται στη σύνθετη οικονομική και πολιτική πραγματικότητα καθώς απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Ε.Ε και τις δυτικές δημοκρατίες, τόνισε.


Δείτε όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου