Σάββατο, Ιουλίου 20, 2019




Τη Δευτέρα αναμένονται τα σπουδαία για τη ΔΕΗ όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Μίλησε για πολυπαραμετρική λύση σωτηρίας για την εταιρία, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής.

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για τη ΔΕΗ και πρόσθεσε, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (20.07.2019) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, πως τόσο απόψε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει μια πρώτη κατεύθυνση και το σχέδιο σωτηρίας θα το αναλύσει ο ίδιος όταν μιλήσει στη Βουλή.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επιτέθηκε ξανά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εγκατέλειψε το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» και απαξίωσε, όπως είπε, την εταιρία. «Δεν υπάρχει η λύση του στρατηγικού επενδυτή. Δεν υπάρχει, πια, μεγάλη και μικρή ΔΕΗ. Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Πόσο θα κοστίσει; 5 δισεκατομμύρια. Πού θα τα βρούμε; Πουθενά. Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή ΔΕΗ, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ πολυπαραμετρική», τόνισε.


«Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός» είπε και χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «αυτοπαγιδευμένη». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη διοίκηση της ΔΕΗ πως «έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη αυξήσεις στα τιμολόγια. Όμως, έτσι, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε», συνέχισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως η κατάσταση στη ΔΕΗ δεν είναι τραγική όπως περιγράφεται από τη νυν κυβέρνηση, ο Κωστής Χατζηδάκης αναρωτήθηκε «γιατί δεν λέμε ότι έχουν πρόβλημα τα ΕΛΠΕ ή η ΕΥΔΑΠ. Τι μας έπιασε ντε και καλά; Να είμαστε σοβαροί σε αυτόν τον τόπο».

«Το είδαμε και τώρα στη διαχείριση της κρίσης στη Χαλκιδική», πρόσθεσε ο υπουργός Ενέργειας, που ευχαρίστησε το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ για τις προσπάθειές τους αλλά σημείωσε πως ο ίδιος έψαχνε μόνος του γεννήτριες στην ελεύθερη αγορά γιατί όσες υπήρχαν είχαν σταλεί στην Κρήτη και στη Σαντορίνη για να μην καταρρεύσουν τα νησιά τα νησιά το καλοκαίρι.

Όταν ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτήθηκε αν η ΔΕΗ μπορεί να αντέξει μέχρι να βρεθεί και να υλοποιηθεί το σχέδιο σωτηρίας, είπε πως υπάρχει επιφυλακή για την επάρκεια ρεύματος. «Δεν θέλω να τρομάξω τον κόσμο, θα είμαστε επιφυλακή αν έχουμε καύσωνες να υπάρχουν προειδοποιήσεις κυρίως προς επιχειρήσεις. Δεν θέλω να πανικοβάλλω τον κόσμο», είπε και επανέλαβε ότι την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης υπήρχε διακοπή ρεύματος στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας.


«Διερωτώμαι που θα φτάσει το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ, να κουνάνε το δάχτυλο σε εμένα. Επί ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ έχασε το 83% της αξίας της στο Χρηματιστήριο» επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «δεν παριστάνω τον αλάθητο».

Δείτε όλα όσα είπε ο Κωστής Χατζηδάκης:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου