Δευτέρα, Ιουλίου 22, 2019

Άκυρη...



Άκυρη λόγω αντισυνταγματικότητας αποβαίνει η ρύθμιση που ετοίμαζε η ΝΔ για τις επικουρικές συντάξεις! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στη...
Βουλή κατα τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων δεν έθεσε κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα την προχωρήσει. Ούτε καν το νόμο Κατρούγκαλου δεν είπε ότι θα καταργήσει.

Αναφερόμενος στις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για τον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος (επικουρικές συντάξεις) είπε ότι «η όποια μετάλλαξη σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα, όπου και όποτε γίνει, θα γίνει κάτω από απόλυτη διαφάνεια υπό την αυστηρή εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της κεφαλαιαγοράς και με δέσμευση ότι κανείς συνταξιούχος που παίρνει επικουρική δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ και ότι θα αφορά τους νέους συνταξιούχους».

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τον συνδικαλιστικό νόμο ώστε να ψηφίζουν ακόμη και με ηλεκτρονικό τρόπο.

Συγκεκριμένα προανήγγειλε διάλογο με αντικείμενο

-την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των στελεχών, για την αποτύπωση και, συνεπώς, την αντιμετώπιση του οργανωτικού κατακερματισμού του συνδικαλισμού στη χώρα μας.

-την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε διαδικασίες απόφασης προκήρυξης απεργίας, για την ανεμπόδιστη καθολική συμμετοχή και άσκηση του σχετικού δικαιώματος από όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους.

-την ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας των οργανώσεων των κοινωνικών εταίρων, εργαζομένων και εργοδοτών.

Ο Γ. Βρούτσης υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε ποτέ στον ΕΦΚΑ πλεόνασμα. Απλά δεν πλήρωναν συντάξεις». «Η πολιτική αδράνεια και η ανοργανωσιά, σε συνδυασμό με τις “δημιουργικές” λογιστικές μεθοδεύσεις έχουν παγώσει την έκδοση περισσότερων από 200.000 συντάξεων και την ικανοποίηση συνολικά 400.000 αιτημάτων για συνταξιοδότηση» ανέφερε...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου