Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019

Στο Μάτι ο Μητσοτάκης: Μήνυμα ότι το κράτος μπορεί να λειτουργήσει ο άμεσος καθαρισμός του οικοπέδου- βόμβα ΒΙΝΤΕΟ




Ο καθαρισμός του οικοπέδου που είχαν αποτεθεί τόνοι καύσιμης ύλης μετά τη φονική πυρκαγιά ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα χωρίς κόστος για το δημόσιο - Νέος χωρικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του Ματιού μέσα στον επόμενο χρόνο
Στο οικόπεδο όπου είχαν αποτεθεί τόνοι καμμένης ξυλείας από τα δένδρα που υλοτομήθηκαν μετά τη φονική πυρκαγιά πέρσι τον Ιούλιο, μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο καθαρισμός του οικοπέδου ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα και μάλιστα χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο, αφού ιδιωτικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα της κυβέρνησης να συνδράμουν.

«Ο καθαρισμός του οικοπέδου εντός του χρονοδιαγράμματος είναι μήνυμα ότι το κράτος μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικά», είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος σημείωσε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος χωρικός σχεδισμός για το Μάτι, για τον οποίο έχει επιδείξει ενδιαφέρον και μεγάλα ξένα πανεπιστήμια.



Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες απομάκρυνσης της καύσιμης ύλης από το οικόπεδο ξεκίνησαν ήδη την επομένη της ψήφου εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ επί ένα περίπου χρόνο η συσσώρευσή τους συνιστούσε νέα απειλή για το περιβάλλον και τους κατοίκους.

Το έργο τελικώς έγινε χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, καθώς με συνεννόηση της κυβέρνησης, εταιρείες προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν δωρεάν τον καθαρισμό και τη μεταφορά των καμμένων.


Την ανακοίνωση για την έναρξη καθαρισμού του οικοπέδου είχε κάνει λιγότερο από έναν μήνα πριν εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, μέσω του προφίλ του στο facebook.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου