Σάββατο, Αυγούστου 24, 2019

Πιο κοντά οι Πεντάστεροι με τους Δημοκρατικούς...





Σε καλό κλίμα και με αρκετές συγκλήσεις πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων των Πέντε Αστέρων και των Δημοκρατικών, η πρώτη συνάντηση για τον...

πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης.

Μετά το πέρας της συνάντηση που είχε διάρκεια δύο ωρών, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία έκρινε πως το κλίμα ήταν «θετικό» και υποστήριξε πως υπάρχει ελπίδα «για θετικές προοπτικές». Παράλληλα υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορεί να ξεπεραστούν».

Το ίδιο επιβεβαίωσε και η αντιπροσωπεία των 5 Αστέρων υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που ζήτησαν είναι εγγυήσεις για το πάγιο αίτημα του Κινήματος που είναι η μείωση των αριθμών των βουλευτών». Επίσης, διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει στην ατζέντα τους προγραμματισμένη συνάντηση με άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις.

Όπως σχολιάζει ο Ιταλικός Τύπος αυτή η πρώτη επαφή έγινε μέσα σε κλίμα γενικής καχυποψίας. Χαρακτηριστικό είναι πως ο ηγέτης των Πέντε Αστεριών Λουίτζι Ντι Μάιο δεν βρέθηκε στη συνάντηση ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν έχει διακοπεί κάθε επαφή με τη Λέγκα.

Το κλίμα καχυποψίας περιγράφουν και τα δημοσιεύματα που θέλουν μια πτέρυγα στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων να θεωρεί τον Σαλβίνι «προδότη» και να ζητούν «να αποσαφηνιστεί πώς κάθε σχέση μαζί του έχει τελειώσει».

Ο χρόνος που απομένει για το σχηματισμό κυβέρνησης μετρά αντίστροφα με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα να έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την αδυναμία των κομμάτων να συμφωνήσουν.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας και εάν δεν μπορέσει να σχηματιστεί νέος κυβερνητικός συνασπισμός, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξουν θεματικές συναντήσεις ανάμεσα στα ανώτερα στελέχη των δύο κομμάτων. Μάλιστα προβλέπεται και μία συνάντηση ανάμεσα στον Τζινγκαρέτι και τον Ντι Μάιο, όμως προς το παρόν δεν έχει ορισθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία γι' αυτό...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου