Τετάρτη, Αυγούστου 14, 2019

Ουρές από ταξιδιώτες στο λιμάνι της Σαμοθράκης



Ουρές από ταξιδιώτες στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Εγκλωβίστηκαν στο νησί και περιμένουν μία θέση στο πλοίο

Πρωτοφανείς εικόνες, με εκατοντάδες ταξιδιώτες να σχηματίζουν τεράστιες ουρές, καταγράφονται από το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Σαμοθράκης καθώς μετά από 9 ημέρες, το νησί είδε σήμερα για πρώτη φορά καράβι.

Δημοσιεύτηκε από Χρηστος Τσιαουσης

Όπως αναφέρει το Ράδιο Θεσσαλονίκη, το λιμάνι μετατράπηκε σε ένα απέραντο πάρκινγκ με εκατοντάδες αυτοκίνητα και σχηματίστηκαν ουρές ταξιδιωτών που περίμεναν να επιβιβαστούν στο καράβι.

Λίγο πριν τις 10 στη Σαμοθράκη έδεσε το το ταχύπλοο Ζέφυρος το οποίο όμως θα μεταφέρει μόνον επιβάτες 100 - 150 τη φορά.

Για την μεταφορά οχημάτων και φορτηγών επιστρέφει στην γραμμή το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ. Αυτό όμως δεν μπορεί να μεταφέρει επιβάτες. Δηλαδή πρώτα θα αναχωρούν οι ταξιδιώτες, και μετά από ώρες θα φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη τα αυτοκίνητά τους.

Στο πλάνο του ΥΕΝ είναι η δρομολόγησή του Andros Jet, με δυναμικότητα 650 επιβατών και 75 ΙΧ, από σήμερα. Το καταμαράν ξεκινά στις 12:00 από τη Νάξο και αναμένεται να φτάσει στην Σαμοθράκη στις 10 το βράδυ. Δεν υπάρχει όμως καμία επίσημη ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι της Καμαριώτισσας εκατοντάδες διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους, ενώ 100 ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν για 3 βραδιές στο λύκειο της περιοχής. Κυρίως νέοι που δεν ήθελαν να επιστρέψουν στα κάμπινγκ.

«Έμειναν 100-150 άτομα και εξυπηρετήθηκαν για τουαλέτα και είδη πρώτης ανάγκης», τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο λυκειάρχης στην Καμαριώτισσα, Χρήστος Γεραμάνης.

Η περιφέρεια έφτασε στο σημείο να χρηματοδοτήσει δωρεάν γεύματα για όσους επισκέπτες ξέμειναν στο νησί. «Μόνο το διήμερο που πέρασε στο εστιατόρια μας παρείχαμε δωρεάν γεύματα σε 150 άτομα», σημείωσε στο ΡΘ ο Καούνης Στράτος, ιδιοκτήτης εστιατορίου.

«Οι ελλείψεις σε μαναβική και φρούτα είναι πλέον εμφανείς, ενώ οι ελπίδες στρέφονται στο οχηματαγωγό που μπαίνει από σήμερα στην γραμμή», είπε στο ΡΘ η Μαρίνα Παπαστεφάνου, ιδιοκτήτρια εστιατορίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο οχηματαγωγά της εταιρείας ΣΑΟΣ που εξυπηρετούσαν το νησί παροπλίστηκαν λόγω βλαβών. Επιστρατεύτηκε το οχηματαγωγό ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ, όμως δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης λόγω μποφόρ και μεγέθους.

Πληροφορίες: Ράδιο Θεσσαλονίκη, thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου