Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2019

Συνάντηση Πλακιωτάκη με τον δήμαρχο Πειραιά για την Cosco





Συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη του Πειραιά σε σχέση πάντα με το λιμάνι και επανέλαβε τις επιφυλάξεις της δημοτικής αρχής για το mall που επιθυμεί να κατασκευάσει η COSCO στο πλαίσιο του προαιρετικού της επενδυτικού πλάνου.

Εξάλλου, ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι ο Πειραιάς αντιμετωπίζει ήδη έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα τόσο στις εισόδους και στις εξόδους της πόλης, όσο και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής, όπως είναι η θερινή περίοδος, ενώ προέβλεψε ότι το κυκλοφοριακό φορτίο θα αυξηθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση και του νέου τέρμιναλ κρουαζιέρας που προγραμματίζει να κατασκευάσει η ΟΛΠ Α.Ε.

Επιπλέον, ο δήμαρχος του Πειραιά επανάφερε παλαιότερη πρόταση του για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, επισημαίνοντας ότι η λύση αυτή θα δώσει πνοή στην πόλη, καθώς θα αποσυμφορήσει τους δρόμους του Πειραιά, όσο και τον δρόμων πέριξ του λιμανιού.

Από την πλευρά του, ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε τον κ. Μώραλη ότι θα υποστηρίξει την πρόταση του για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, ενώ τον ενημέρωσε πως στη νέα βελτιωμένη πρόταση της COSCO σχετικά με το master plan, το mall δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτό.

«Είχα την ευκαιρία να κάνω μια ουσιαστική συζήτηση με τον δήμαρχο του Πειραιά κ. Ι. Μώραλη. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας, έτσι ώστε να βρούμε κοινούς τόπους συνεργασίας, όπως είναι ο κρίσιμος τομέας της γαλάζιας ανάπτυξης», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πλακιωτάκης.

«Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη.

Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια διαρκή και στενή επικοινωνία με τον Υπουργό για όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μώραλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου