Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2019

«Μπλόκο» στον πρέσβη...




...λόγω της αναγνώρισης Γκουαϊδό από Μητσοτάκη!...

Μία περίεργη... παρενέργεια έχει φέρει στην ελληνική διπλωματία η επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της...

Βενεζουέλας. Βλέπετε, τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, ο Γκουαϊδό ελέγχεται ακόμη και για... σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών, ενώ η αμφισβήτηση του βενεζουελάνου προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, έχει τελειώσει.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ έχουν κρατήσει αποστάσεις από τον Γκουαϊδό και ως εκ τούτου, όλη η διεθνής κοινότητα έχει συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας είναι ο Μαδούρο. Και εκεί αρχίζει το πρόβλημα: βλέπετε, η Ελλάδα δεν έχει πάρει πίσω την αναγνώριση του Γκουαϊδό, αφού το θέμα έχει και προφανείς εσωτερικές διαστάσεις, καθώς η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εκλεκτικές σχέσεις» με τον Μαδούρο. Άρα, τυχόν αναγνώριση του Μαδούρο ισοδυναμεί με παραδοχή ήττας και λάθους εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου, η «παρενέργεια» είναι η εξής: ο πρέσβης μας στο Καράκας δεν μπορεί να αναλάβει καθήκοντα, παρά... περιμένει να «καθαρίσει» το υπουργείο. Κι αυτό διότι για να αναλάβει καθήκοντα, πρέπει να... γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να τού επιδώσει τα διαπιστευτήριά του. Όμως, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, όσο τουλάχιστον η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τον Μαδούρο ή δεν αίρει την αναγνώριση προς τον Γκουαϊδό.

Συμπέρασμα: όταν κάποιος κάνει εσωτερική μικροπολιτική μιλώντας για άλλες χώρες, μπορεί στο τέλος να το βρει μπροστά του. Πώς το έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης; Όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου