Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2019

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Καθεστώς υποχρεωτικής ευτυχίας




Σκέφτομαι πώς θα ήταν οι «ειδήσεις» σήμερα αν ακόμα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατά χιλιάδες συρρέουν οι πρόσφυγες στο ξέφραγο αμπέλι που έχει γίνει η χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ» (πάντοτε συμπεριελάμβαναν και τη Χούντα ως καλή κυβέρνηση οι νεοδοσίλογοι της εποχής μας, πολλές φορές επονομαζόμενοι και ως δημοσιογράφοι).

Ευτυχώς σήμερα κυβερνάει η καλύτερη κυβέρνηση που πέρασε από τη χώρα. Οι χιλιάδες πρόσφυγες που κατακλύζουν και ασφυκτιούν στη Μόρια, η νέα πίεση των κατοίκων τω νησιών δεν έχουν γίνει αντιληπτές από την υποτακτικότερη τηλεόραση που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Η χώρα έχει περάσει με εντολή των δημοσιογράφων σε καθεστώς υποχρεωτικής ευτυχίας.

Κυβερνάνε οι δημοσιογράφοι, οι καναλάρχες με ανδρείκελα πρωθυπουργούς, υπουργούς και επικοινωνιολόγους.

Και σε καμία περίπτωση αυτό δεν μετατρέπει αναδρομικά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια καλή κυβέρνηση που τι κρίμα που έχασε.

Πολύ σωστά έχασε διότι έχασε το μέτρο της φορολόγησης, γιατί εξόντωσε τη μεσαία τάξη και το μόνο που είχε να πει ο Τσακαλώτος ήταν πως δεν καταφέραμε να κάνουμε την ΕΡΤ αντικειμενική.

Μου θύμισε μία γυναίκα που είχα δει κάποτε στις ειδήσεις, να μιλάει σε ένα σπίτι πλημμυρισμένο, όπου τα κομοδίνα και οι πολυθρόνες είχαν μετατραπεί σε αυτοσχέδιες βαρκούλες και να λέει στο φακό της τηλεόρασης: «παιδί μου τι να σου πω; Τι νερό, να φανταστείς το χαρτί υγείας στην τουαλέτα μούσκεμα».

Έτσι κι ο Τσακαλώτος.

Απ’ όλη αυτή την υπερφορολόγηση που σκόρπισε απλόχερα και διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερή κυβέρνηση έκανε αυτοκριτική για την ΕΡΤ.

Θα τη φτιάξει ο Κυριάκος αντικειμενική την ΕΡΤ με τον Ζούλα.

Επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα κανάλι, κανέναν καναλάρχη, κανέναν δημοσιογράφο δικό του.

Δεν είμαι σίγουρος αν οι δημοσιογράφοι στο μέλλον αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση στη χώρα αυτή.

Και η ΕΡΤ στα χέρια της κυβέρνησης.

Ο Μητσοτάκης μόλις θα πέσει θα μαζέψει επάνω του την οργή αυτής της τρομακτικής ασφυξίας, λογοκρισίας και μακαρθισμού που ξεκίνησε ήδη στη χώρα μας με τελευταίο θύμα τον Νίκο Μωραΐτη που κόπηκε κατόπιν εντολών λόγω του ότι ιδεολογικά ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτα παίρνουν τηλέφωνο και δίνουν την εντολή.
Ύστερα βάζουν τα τρολς και γράφουν για να έχει άλλοθι ο κάθε καναλάρχης και τέλος.

Η τηλεόραση περνάει στα χέρια της χαζομάρας που γίνεται η επίσημη διασημοτητα.

Νέα παιδιά τρέχουνε να ζητούν αυτόγραφα από τον κάθε ηλίθιο και ηλίθια που ξεκατινιάζεται στις οθόνες.

Η σκέψη πέθανε και πέστε μου εσείς που θα πάει μια χώρα χωρίς μυαλό που την ιστορία της τη μαθαίνει από πληρωμένους και εντεταλμένους δημοσιογράφους.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μόνο επικοινωνία ή προχωράει και με θετικά βήματα;

Ναι, κάνει και θετικά βήματα.
Που αφορούν κυρίως στις μειώσεις φόρων.
Και λύνει κάποια θέματα επενδύσεων με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Όμως τον Άδωνη τον παραγκωνίζουν και τον στριμώχνουν στη γωνία.

*** Εγώ το γκάλοπ αυτό που βγάζουν τον Άδωνη από τους τελευταίους σε δημοφιλία το θεωρώ στημένο.
Τον φοβούνται και επιπλέον είναι ο αγαπημένος του Σαμαρά. Άρα…

Ο Κυριάκος έχει αρχίσει το ξήλωμα του Σαμαρά μόνο που ο Καλαματιανός δεν θα πάει άκλαυτος.

Το ότι οδηγεί τον Παπαγγελόπουλο στην προανακριτική είναι μια πρώτη κίνηση εξόντωσης του Καραμανλή.

Διότι ο Καραμανλής είναι ο άνθρωπος πίσω απ’ τον Παπαγγελόπουλο κι άσχετα αν μιλούν για σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ, οι Δεξιοί υποψιάζονται ότι η Νovartis έχει άλλους καθοδηγητές.

Πρώτη κίνηση λοιπον βγάζουμε τον Καραμανλή απ’ το κάδρο της οποιασδήποτε μελλοντικής διεκδίκησης.

*** «Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό» μας είπε ο Μπάμπης ο Παπαδημητρίου, ανοίγοντας τον δημόσιο διάλογο για την τιμή του νερού. Γιατί όχι να μην μπει μια ιδιωτική εταιρεία που θα κάνει ελέγχους, θα επιβεβαιώνει την καθαρότητα του νερού, θα το πουλάει σε γυάλινα μπουκάλια αντί για πλαστικά και φυσικά θα το πληρώνουμε παραπάνω; Ε, γιατί όχι; Γεια σου ρε Μπάμπη με τα συμφέροντά σου!

*** Πάμε και στην Ελένη Αντωνιάδου, στην 31χρονη που κέρδισε βραβεία, έτυχε διεθνής αναγνώρισης, έδωσε συνεντεύξεις σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, έγινε κούκλα Barbie και εμφανίστηκε στις λίστες του Forbes και του BBC ως μέλος της NASA.

Τα ανίκανα ΜΜΕ δεν έκαναν την παραμικρή έρευνα για τα διαπιστευτήρια της και την παρουσίασαν στον κόσμο ως τη νέα και όμορφη επιστήμονα που κατάφερε να ζήσει το όνειρό της και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για νέα παιδιά.

Κι άντε «στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι». Οι έξω πώς την πάτησαν;
Συμπέρασμα:
Ζούμε σ’ έναν απόλυτα ψεύτικο κόσμο!

*** Ο Νίκος Μωραΐτης είναι ένας από τους σπουδαιότερους στιχουργούς της εποχής μου.

Δικαίως τον βάλανε κριτή στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και δικαίως πήγαν στην Πάρο για να τον παρακαλέσουν να είναι. Όμως η τηλεοπτική εξορία έχει ανοίξει.

Θα δουλεύουν μόνο δεξιοί και φίλοι του Μαρκουλάκη.
Οι άλλοι πέθαναν.

*** Συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μαχαίρι νεοναζί. Στην πορεία που έγινε στη μνήμη του, στο Κερατσίνι, τα… φώτα έπεσαν πάνω σε μια γιαγιά, η οποία από το μπαλκόνι της σήκωσε τη γροθιά της, φώναζε και χειροκροτούσε.

Η γιαγιά δεν ξεχνά. Εσύ;



*** Ρε αυτοί είναι απίστευτοι. Το ΣτΕ αποφάσισε ότι δεν θ’ αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και ιθαγένεια στους τίτλους σπουδών των μαθητών και έτρεξαν να το «πουλήσουν» ως «κάναμε αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτοί που αν μπορούσαν θα έβαζαν στα απολυτήρια μόνο το θρήσκευμα και την ιθαγένεια. Χωρίς βαθμό.

*** Η Σώτη Τριανταφύλλου – πάντα με λογική και ψυχραιμία – ψάχνοντας λύσεις για τους «μπαχαλάκηδες» των Εξαρχείων έριξε στο τραπέζι την πιο… προοδευτική άποψη. Ποια είναι αυτή; Μα να καταργηθεί η αργία της 17ης Νοεμβρίου στα σχολεία! Αφού είναι «περιττή» ντε!

Πώς η Χούντα έχει κάνει ρεντίκολα όλα αυτά τα φυντάνια που έκαναν καριέρα επί Δημοκρατίας.

*** Τα μάθατε; Η νικήτρια του «GNTM», Ειρήνη Καζαριάν, θα παίξει Ίψεν, λέει, και μίλησε με ύφος πολλών καρδιναλίων στους δημοσιογράφους. Τρέμουν τα κόκκαλα της Παξινού ρε. Και δεν σταματάει εδώ αυτή η παρωδία, αφού άλλη παίκτρια του ίδιου ριάλιτι, η Ειρήνη Στεριανού, δέχτηκε πρόταση να παίξει σε αρχαία τραγωδία. Και εντάξει τα κοριτσάκια δεν έχουν επαφή. Οι συντελεστές, οι παραγωγοί, ο σκηνοθέτης; Όλοι συμφώνησαν?

Έτσι είναι η ζωή.
Ή του Ίψεν η του βάθους!

Οι ατάλαντοι σήκωσαν σημαία.
Η τηλεόραση θα τους κάνει διάσημους και θα τους επιβάλλει παντού.

Ευτυχώς στην Επίδαυρο η Κατερίνα Ευαγγελάτου και ο Λιγνάδης στο Εθνικό θα κρατήσουν όρθιο το θέατρο.
Ευτυχώς.

Γιατί σε λίγο θα βρέχει θα είναι μούσκεμα ο άνθρωπος κι αν ο ΣΚΑΪ λέει έχει ήλιο οι γέροι θα βγάζουν τα αντηλιακά τους και θα αλείφονται.

Και μην ξεχνάτε:

Με κυβέρνηση Μητσοτάκη
όλα πάνε καλά,
όλα πάνε ρόλοι,
ευτυχία παντού!!

Θεέ μου θα πεθάνουμε απ’ το λιβάνι!!!
Βοήθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου