Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2019

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πουλά «τρέλα» ο δολοφόνος του Λουκμάν – «Αυτός μας επιτέθηκε, τον μαχαίρωσα… ασυναίσθητα»




Επιμένοντας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Σαχζάτ Λουκμάν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, απολογήθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο Χρήστος Στεργιόπουλος, αυτή τη φορά για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.



Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και πέντε μηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση (είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς) και εδώ και περίπου δύο μήνες είναι ελευθερος, έχοντας εκτίσει 6,5 χρόνια στη φυλακή.


Ο κατηγορούμενος για ακόμα μία φορά υποστήριξε πως ο ίδιος και ο φίλος του και συγκατηγορουμενός του δέχθηκαν επίθεση από το θύμα το μοιραίο βράδυ.


«Οδηγούσαμε με τη μηχανή στα Πετράλωνα, είχαμε πάει μια βόλτα γιατί είχα αγοράσει καινούργια μηχανή. Ο Λουκμάν ήταν μπροστά μας με ποδήλατο στο δρόμο και πίσω ακολουθούσαμε εμείς.
«Ο Λουκμάν μας επιτέθηκε, τον μαχαίρωσα ασυναίσθητα»

Ο κατηγορούμενος εξόργισε το κοινό όταν υποστήριξε πως ο Λουκμάν ήταν αυτός που επιτέθηκε. «Όπως πηγαίναμε στο δρόμο, ο Λουκμάν μας εμπόδισε να τον προσπεράσουμε και με το ποδήλατο μας έκλεισε το δρόμο. Υπήρξε τσακωμός και βρισιές, και στη συνέχεια ο Λουκμάν επιτέθηκε στον συγκατηγορούμενο μου. Του έκανε κεφαλοκλείδωμα και τον κρατούσε στο έδαφος. Φοβήθηκα και κατέβηκα να τον βοηθήσω και να τον απεγκλωβίσω».
Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε

Πρόεδρος: Τι σας έκανε να τον χτυπήσετε με μαχαίρι;

Κατηγορούμενος : Ήταν της στιγμής, έγινε ασυναίσθητα. Τον χτύπησα έξι φορές, αλλά ήταν αδύναμα και αβαθή χτυπήματα. Δεν ήθελα να γίνει αυτό που συνέβη. Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα το είχα κάνει

Κοινό : Μα τον σκότωσες

Πρόεδρος: Δεν προσπαθήσατε να βοηθήσετε μετά το θύμα.

Κατηγορούμενος : Μόλις τελείωσε η αντιπαράθεση είχε τις αισθήσεις του, σηκώθηκε και περπατούσε. Δεν καταλάβαμε ότι έχει πρόβλημα


Πρόεδρος : Προσπαθήσατε να διαφυγετε, λέει η αστυνομία.

Κατηγορούμενος :Όχι, πήγαμε στο Σύνταγμα για να στρώσουμε τη μηχανή.

Πρόεδρος : Γιατί είχατε μαζί σας μαχαίρι;

Κατηγορούμενος : Το μαχαίρι το είχα μαζί μου για ήταν απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά μου, δούλευα στην πυροσβεστική.

Πρόεδρος : Ο φίλος σας γιατί είχε μαχαίρι;

Κατηγορούμενος Αυτό δεν το ξέρω.

Πρόεδρος : Είναι περίεργο αυτό

Κατηγορούμενος Δεν είμαστε πολύ φίλοι, πηγαίναμε καμία φορά βόλτα μαζί αλλά δεν τον ξέρω καλά.

Το παρών στη δικαστική αίθουσα έδωσε ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, ο οποίος έμαθε στο δικαστήριο πως οι δράστες της δολοφονίας του παιδιού του μετά από παραμονή έξι ετών στη φυλακή κυκλοφορούν πλέον ελεύθεροι.

Η απολογία του θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου