Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15, 2019

Βράβευση της fake αριστείας από την Κεραμέως...




Στα φετινά Επιχειρηματικά Βραβεία "Θαλής ο Μιλήσιος" η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων βράβευσε την νεαρή επιστήμονα Ελένη Αντωνιάδου, ερευνήτρια της ΝΑΣΑ και μάλιστα βραβευμένη από τον μεγάλο επιστημονικό οργανισμό. Από τα παραπάνω, τα μόνα αληθή είναι το ονοματεπώνυμο της κυρίας Αντωνιάδου και το γεγονός ότι...
την βράβευσε η κυρία Κεραμέως, η οποία μάλιστα δεν δίστασε με ανάρτησή της στο facebook να χαιρετήσει την αριστεία της. Μια αριστεία όμως που είναι εξ ολοκλήρου πλαστή. Το παρακάτω ποστ ακαδημαϊκού που κοινοποιείται στα social media αναδεικνύει πως η κυρία υπουργός είναι διατιθεμένη να κάνει τα πάντα για να αποσπάσει πολιτική υπεραξία. Και θα τα κάνει.

"Μια πανάσχετη υπουργός παιδείας με κάμποσο αέρα (δεν θα μπορούσε να έχει και τίποτε άλλο... α και λίγο ευχέλαιο το πολύ) "βραβεύει" μια εξίσου πανάσχετη "επιστήμονα" με βραβείο "αριστείας' γιατί λέει δούλεψε και βραβεύτηκε από τη ΝΑΣΑ και γιατί λέει διαπρέπει στην αναγεννητική ιατρική....

Για να τα δούμε ένα ένα:
1) Η Αντωνιάδου ΔΕΝ έχει δουλέψει ΠΟΤΕ στη ΝΑΣΑ, έχει παρακολουθήσει ένα summer camp από αυτά που διοργανώνει η ΝΑΣΑ για εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο. Προφανώς επιλέχθηκε γι αυτό, αλλά αυτό ΔΕΝ αποτελεί "δουλειά στη ΝΑΣΑ" είναι κάτι που έχουν κάνει κυριολεκτικά χιλιάδες φοιτητές. Τέλος, δεν έχει απολύτως καμιά άλλη σχέση με τη ΝΑΣΑ.
2) Η Αντωνιάδου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ από τη ΝΑΣΑ, εδώ η λίστα με όοολους/ες όσους έχουν πάρει όποιου είδους βραβείο από τη ΝΑΣΑ και το όνομα της προφανώς δεν υπάρχει πουθενά.
https://searchpub.nssc.nasa.gov/…/Agency_Awards_Historical_…
3) Η Αντωνιάδου ΔΕΝ κάνει έρευνα στην αναγεννητική ιατρική. Ένας από τους καθηγητές της ΕΙΧΕ ανακαλύψει ΜΙΑ τεχνητή τραχεία η οποία σε όσους ασθενείς δοκιμάστηκε δυστυχώς πέθαναν, αλλά και πάλι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή την ανακάλυψη.
Η ίδια έχει συμμετάσχει στην συγγραφή 2-3 επιστημονικά άρθρα (σε κανένα πρώτο ή τελευταίο όνομα), ΔΕΝ έχει διδακτορικό ούτε γνωρίζουμε αν είναι ενεργός εγγεγραμμένη σε κάποιο διδακτορικό πρόγραμμα κάποιου πανεπιστημίου.
Εδώ ένα λινκ (το λινκ της pubmed υπάρχει επικάλυψη με μια άλλη κα Αντωνιάδου από την Πάτρα που φαίνεται να έχει σημαντική προσφορά!)
https://onlinelibrary.wiley.com/action/doSearch…
Η Αντωνιάδου δεν είναι καν (ακόμα;) επιστήμονας για πολλούς λοιπόν.

Για να το πούμε λιανά και να καταλαβαινόμαστε η "επιστήμονας" κα Αντωνιάδου είναι μια ΑΠΑΤΗ κατασκευασμένη από δεν ξέρω ποιους και με τι συμφέροντα μιντιακούς μηχανισμούς και η υπουργός Παιδείας με την πράξη βράβευσης της δείχνει μια βαθιά και προκλητική άγνοια και απαξίωση για την έρευνα και την επιστήμη στη χώρα.

Υπάρχουν δεκάδες (και ίσως εκατοντάδες) γυναίκες και άντρες επιστήμονες που διαπρέπουν κάθε μέρα σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιτυχίες και ανακαλύψεις που λύνουν μεγάλα υπαρκτά προβλήματα του κόσμου μας.
Υπάρχουμε επίσης χιλιάδες άλλοι, λιγότερο καταξιωμένοι επιστήμονες γυναίκες και άντρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουμε πολύ περισσότερες ακαδημαϊκές επιτυχίες και ανακαλύψεις που λύνουν υπαρκτά προβλήματα του κόσμου μας από τις ανύπαρκτες της Αντωνιάδου.
Όλοι και όλες αυτοί και αυτές δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε θλίψη και οργή για αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια της υπουργού Παιδείας... όχι για το ψέμα την απάτη και την απαξίωση αλλά για την βράβευση τους"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου