Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019

«Μπάχαλο» μεταξύ των γαλάζιων δημάρχων για την προεδρία της ΚΕΔΕ



Αναβρασμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των «γαλάζιων» δημάρχων λόγω των
επικείμενων διαδικασιών στην ΚΕΔΕ και τη διαδοχή του Γιώργου Πατούλη στην προεδρία.

Μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες από πλευράς Νέας Δημοκρατίας είναι δύο και πρόκειται γι’ αυτή του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου και του Λάζαρου Κυρίζογλου, δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.


Οι δύο δήμαρχοι που προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας περιοδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα προσπαθώντας να «κλειδώσουν» στήριξη από τους συναδέλφους τους. Αυτό που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια μεταξύ των δημάρχων είναι η κάθοδος δύο υποψηφίων από τον ίδιο χώρο αναγκάζοντάς τους να πάρουν το μέρος ενός εκ των δύο.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν έμπειροι του χώρου “θα έπρεπε να βρεθεί συμβιβαστική λύση και όχι να διχαστούμε”.

Από την Πειραιώς δεν παίρνουν θέση υπέρ κάποιου, με ξεκάθαρη «εντολή» του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο αυτό που τελικά «πέρασε» είναι να γίνουν οι εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο και να εκλεγούν οι εκλεκτοί των δημάρχων βάσει σταυρών προτίμησης. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μένει αμέτοχος, μη θέλοντας να βγει «μπροστά» για μία από τις δύο υποψηφιότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο δήμαρχοι που διεκδικούν την προεδρία της ΚΕΔΕ συγκεντρώνουν χαρακτηριστικά που δυσκολεύουν την επιλογή των συναδέλφων τους, ο μεν ένας είναι νέος με μεγάλη προοπτική και σημαντικό έργο στην περιοχή του, τα Τρίκαλα, ο δε άλλος είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός ξέροντας καλά τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πως γίνεται το «παιχνίδι» σε τέτοιες διαδικασίες.

ΠΗΓΗ: e-ota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου