Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2019

Μια τεράστια ελληνική σημαία στις Οινούσες ως απάντηση στις τουρκικές παραβιάσεις – Μοναδικές φωτογραφίες






Οι κάτοικοι ζωγράφιζαν για 55 ημέρες και το δημιούργημά τους είναι ορατό από τη Χίο και από αεροπλάνα




Οι κάτοικοι των Οινουσσών βρήκαν έναν ξεχωριστό τρόπο για να «απαντήσουν» στις τουρκικές παραβιάσεις αλλά και στην προκλητικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, ζωγράφισαν στο νησί τους μια τεράστια ελληνική σημαία και χρειάστηκαν 55 ημέρες για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα έκτασης 1,5 στρέμματος, που οι κάτοικοι ζωγράφισαν με τα χέρια τους και πλέον μπορούν να είναι περήφανοι, μιας και στο νησί τους υπάρχει πλέον η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως στη δημιουργία της σημαίας συμμετείχαν τόσο ντόπιοι όσο και ομογενείς.



Με τους κατοίκους να στέλνουν το δικό τους μήνυμα σε όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή, μιας και είναι σχεδόν καθημερινότητα οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το νησί.

Υπενθυμίζεται ως οι κάτοικοι ζωγράφιζαν επί 55 μέρες μέχρι να ολοκληρώσουν το έργο τους και όπως αναφέρει το «politischios.gr» η σημαία είναι ορατή όχι μόνο από τη Χίο αλλά και από αέρος. Συγκεκριμένα, με μπλε και άσπρο χρώμα, ζωγράφισαν τις πέτρες σε περιοχή πάνω από τον οικισμό, γεμίζοντας με υπερηφάνεια τον τόπο τους. Υπερήφανοι δηλώνουν και οι κάτοικοι για το έργο τους.





(πληροφορίες από politischios.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου