Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019

Νίκος Παππάς: «Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα μειώσει τους μισθούς»





Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από συνταγές δεύτερου μνημονίου και «μπάτε σκύλοι αλέστε» που απέτυχαν



Μειώσεις μισθών θα επιφέρουν οι εργασιακές ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο σύμφωνα με την σχετική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού στην Ολομέλεια, επισήμανε πως η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος εξηγεί ότι οι ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα επιφέρουν μειώσεις μισθών. «Φέρνετε τις ρυθμίσεις του δεύτερου μνημονίου χωρίς να σας πιέζει κανείς» κατηγόρησε τη Συμπολίτευση ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε την κυβέρνηση δέσμια συγκεκριμένων συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, περιέγραψε πως η κυβερνητική πλειοψηφία ρίχνει στο «χωνευτήρι» του αναπτυξιακού νομοσχεδίου σειρά αιτημάτων του ΣΕΒ και των ιδιοκτητών ΜΜΕ προκειμένου να εξυπηρετήσει φιλικά προς τη ΝΔ συμφέροντα. Στηλίτευσε για άλλη μια φορά τη δρομολογούμενη εξαίρεση των ιδιοκτητών ΜΜΕ από την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες και ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, λέγοντας πως «διευκολύνετε συγκεκριμένα συμφέροντα να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία».

«Αυτό το δήθεν αναπτυξιακό νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από σπατάλη, αδιαφάνεια, φωτογραφικές διατάξεις και παραχώρηση τομέων δραστηριοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες» υποστήριξε και κατέληξε λέγοντας πως η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από συνταγές δεύτερου μνημονίου και «μπάτε σκύλοι αλέστε» που απέτυχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου