Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2019

«Βόμβες» Σαράκη για Novartis: Οι χρηματισμοί που αφορούν γιατρούς, αλλά και πολιτικούς (video)





«Οι αμερικανικές αρχές αναζητούν να τεκμηριώσουν τις αθέμιτες πρακτικές που αφορούν και τη δωροδοκία τόσο των γιατρών όσο και υπόλοιπων παραγόντων»


Για χρηματισμούς που αφορούν τόσο τον ιατρικό κόσμο, κρατικούς αξιωματούχος, όσο και πολιτικά πρόσωπα έκανε λόγο ο συνήγορος των προστατευόμενων μαρτύρων που καταθέτουν στοιχεία στο FBI για την υπόθεση Novartis, Παύλος Σαράκης.


Αναλυτικότερα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN TV, ο κ. Σαράκης σημείωσε ότι το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για την πολύκροτη υπόθεση, καταγράφει και αποτυπώνει το σκάνδαλο σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι στο ντοκιμαντέρ αποτυπώνεται το πλαίσιο της έρευνας των αρχών των ΗΠΑ, όπως δόθηκε από τους τρεις πληροφοριοδότες.

«Το ένα μέρος αφορά την εισαγωγή και κοστολόγηση των φαρμάκων στην ελληνική αγορά που επηρέασε και άλλες χώρες, καθώς η Ελλάδα ήταν χώρα αναφοράς. Το δεύτερο μέρος που αφορά την υπερσυνταγογράφηση των φαρμάκων από την ιατρική κοινότητα στην Ελλάδα. Είχαμε χειραγώγηση της συνταγογράφησης που έθετε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών αλλά και ζημίωνε τη χώρα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαράκης.

Μάλιστα, όπως είπε, υπάρχουν χρηματισμοί που αφορούν τόσο τον ιατρικό κόσμο, κρατικούς αξιωματούχος όσο και πολιτικά πρόσωπα. «Αυτό συμπεριλαμβάνεται στην έρευνα. Δηλαδή οι αμερικανικές αρχές αναζητούν να τεκμηριώσουν τις αθέμιτες πρακτικές που αφορούν και τη δωροδοκία τόσο των γιατρών όσο και υπόλοιπων παραγόντων που δωροδοκήθηκαν για να εξυπηρετήσουν αθέμιτα συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Αντικείμενο της αμερικανικής έρευνας είναι η πολυεθνική εταιρεία. Τα πρόσωπα που είναι εκτός της πολυεθνικής εταιρείας, οφείλει να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες η ελληνική δικαιοσύνη», ξεκαθάρισε ο κ. Σαράκης.

Το σχετικό απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου