Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019

Θεσσαλονίκη: Έδιωξαν πρόσφυγες και μετανάστες στα Βρασνά – Νύχτα έντασης με μπλόκα και μυστικά σχέδια – video




Κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους, για να αποτρέψουν την εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στα Βρασνά. Στην περιοχή έφτασε η αστυνομία και η νύχτα έντασης μόλις είχε ξεκινήσει...


Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή νύχτα στα Βρασνά της Θεσσαλονίκης, με κατοίκους της περιοχής να βγαίνουν στους δρόμους, για να αποτρέψουν την εγκατάσταση μεταναστών, σε ξενοδοχεία.

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (22-10-2019) περίπου 150 κάτοικοι των Βρασνών απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους, με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που θα μετέφεραν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην περιοχή.


Η αντίδραση των κατοίκων είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση ισχυρής αστυνομικής δύναμης εντός και πέριξ των Βρασνών. Τα μεσάνυχτα έφτασαν έξω από τα Βρασνά 8 τουριστικά λεωφορεία με περισσότερους από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενους από τη Σάμο.


Οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν.



Κάθε φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία, έβρισκαν μπροστά τους ομάδες κατοίκων. Τελικά, κατάφεραν να περάσουν στα Βρασνά μέσα από χωματόδρομους.

Οι κάτοικοι προέβαλαν αντίσταση όμως η παρουσία των αστυνομικών των ΜΑΤ λειτούργησε αποτρεπτικά.
Οι ξενοδόχοι φοβήθηκαν τις αντιδράσεις

Στις 03:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία είχαν φτάσει μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τα 150 άτομα. Μια νέα εξέλιξη όμως ανέτρεψε τον σχεδιασμό της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Κατόπιν τούτου οι συναρμόδιοι φορείς αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα.

Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των μεταναστών και των προσφύγων οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου