Τετάρτη, Νοεμβρίου 13, 2019

Να αποφυλακιστεί με εγγύηση μαμούθ ζητεί ο Τηλέμαχος Λαβίδας





Εγγύηση 26 εκατομμυρίων δολαρίων, προσφέρει για την αποφυλάκισή του ο Τηλέμαχος Λαβίδας, ζητώντας να τεθεί σε κατ» οίκον περιορισμό μέχρι να δικαστεί για το φερόμενο ρόλο του στο παγκόσμιο δίκτυο εσωτερικής πληροφόρησης, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο γόνος της παραδοσιακής οικογένειας από τον κλάδο του φαρμακευτικού τομέα, αποτελεί ένα από τα έξι άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε ένα δίκτυο, το οποίο αντλούσε «εσωτερική» πληροφόρηση, από εταιρείες, για κερδοσκοπικούς λόγους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Τηλέμαχος Λαβίδας έπαιρνε εσωτερικές πληροφορίες για την Ariad Pharmaceuticals Inc. από τον πατέρα του Αθανάσιο Λαβίδα, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Ariad και chief executive της Lavipharm SA και τις περνούσε σε έναν φίλο που χρησιμοποίησε τις πληροφορίες για να αποκομίσει κέρδη σχεδόν 2 εκατ. δολ. σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές. Ο Τ. Λαβίδας αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ο πατέρας του δεν έχει κατηγορηθεί, προσθέτει το Bloomberg.

Αρχικά η νομική ομάδα του Τηλέμαχου Λαβίδα προσέφερε 500.000 δολάρια εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος. Όμως η δικαστής Denise Cote αρνήθηκε την πρόταση, επειδή όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος μπορεί να διαφύγει, για να γλυτώσει την ποινική δίωξη. Αντίθετα, τον απέστειλε στο ίδιο ομοσπονδιακό ίδρυμα του Μανχάταν που ο κατηγορούμενος για σεξουαλική εκμετάλλευση Τζέφρι Επστάιν αυτοκτόνησε τον περασμένο Αύγουστο.


Ο Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, επέστρεψε με μια ενισχυμένη πρόταση, προσφέροντας εγγύηση 25 εκατ. δολαρίων, που θα διασφαλίζεται από το πολυτελές διαμέρισμα του αξίας 11,2 εκατ. δολαρίων στο Upper East Side, όπου θα περιοριστεί, με βραχιολάκι εξοπλισμένο με GPS, με την έγκυο σύζυγο και το 16 μηνών παιδί του. Την εγγύηση θα υπογράφουν επίσης η μητέρα, η σύζυγος και τρεις αδελφές του και όλοι θα βρεθούν υπόλογοι εάν αποφασίσει να εξαφανιστεί πριν την δίκη του τον Ιανουάριο, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του.

Επιπλέον, τέσσερις φίλοι και μέλη της οικογένειας θα υπογράψουν πρόσθετη εγγύηση 1 εκατ. δολ. με τους τρεις να βάζουν τις κατοικίες τους για πρόσθετη ασφάλεια. Ο κ. Λαβίδας θα εξετάσει επίσης να προσλάβει ιδιωτική ασφάλεια για να τον παρακολουθεί.

“Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο κ. Λαβίδας να παραιτηθεί από το δικαίωμα να ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες – όπου είναι πολίτης και έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του – καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου και να υποβάλει την οικογένεια του και τους στενούς του φίλους σε τεράστια οικονομική δυσχέρεια για να γίνει ένας φυγάς από τη δικαιοσύνη”, αναφέρουν οι δικηγόροι του σε επιστολή. Η υπόθεση έχει καταγραφεί ως “U.S. v Nikas, 19-cr-716” στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ, Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου