Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019

«Ο Μπακογιάννης πιέζεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του»...





«Ο δήμαρχος βάζει τη συνοχή της δεξιάς πολυκατοικίας πάνω από την υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας» δηλώνει ο Πέτρος Κωνσταντίνου λίγες ώρες μετά την παραίτηση της...

Ινές Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για το Παιδί και την τοποθέτησή της στην έμμισθη θέση της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας «Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.».

Yπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί δημοσιοποίηση από την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» βίντεο, όπου η κυρία Λυκούδη συμμετείχε ως ομιλήτρια σε ρατσιστική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που εξελίχτηκε σε πογκρόμ κατά των μεταναστών.

Ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης, απευθυνόμενος στον Κώστα Μπακογιάννη, τονίζει πως «είναι δέσμιος της συνεργασίας με την ακροδεξιά πτέρυγα, για την οποία η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι άτολμη και ζητάει αυτά που ανοικτά υποστηρίζει ο Βελόπουλος, όπως να ανοίξουν ξερονήσια για τους πρόσφυγες».

Και απευθύνει το ερώτημα: «Άραγε δεν γνωρίζει ο Δήμαρχος Αθήνας ότι η δύναμη που εκφράζει η Ινές Λυκούδη διαχρονικά, είναι οι ''επιτροπές κατοίκων'' που αναστήθηκαν ξανά και σε ανοικτή γραμμή με κυβερνητικούς κύκλους μπλόκαραν την δομή του ΔΟΜ στην Λιοσίων 2;»

Ο Π. Κωνασταντίνου αναφέρει διάφορα περιστατικά μετά την ανάληψη καθηκόντων του Κ. Μπακογιάνη δηλώνοντας πως «την ώρα που χειροκροτεί τις εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων συναινεί στο να μην ανοίξει καμία δομή φροντίδας πρόσφυγες».

Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι: «Η ρατσιστική ατζέντα μίσους δεν στοχοποίησε μόνο το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας αλλά και κάθε δομή στην πόλη που παρέχει στήριξη σε κατατρεγμένους». Θυμίζει επίσης στον Δήμαρχο Αθήνας ότι «η εκλεκτή του, πολύτεκνη Ινές Λυκούδη δεν δίστασε να προσφύγει στην αποκεντρωμένη διοίκηση (όπου εν μέρει κέρδισε) για να μην ανοίξει η παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα».

Ο επικεφαλής της «Ανταρσίας στις γειτονιές» επικρίνει την «φιλελεύθερη πλειοψηφία Μπακογιάννη» που «αρνείται παντελώς παράτυπα να εντάξει στην ημερήσια διάταξη» το θέμα, που έχει ζητήσει η παράταξη που εκπροσωπεί, «να μην παρέχει ο Δήμος της Αθήνας διευκολύνσεις στην υπόδικη Χρυσή Αυγή, με παροχή γραφείων στην οδό Κοτοπούλη και απόσπαση δημοτικών υπαλλήλων στη δημοτική παράταξη Ελληνική Αυγή του Κασιδιάρη».

Τέλος, καλεί τον Νάσο Ηλιόπουλου και την Ανοιχτή Πόλη «να αποσύρουν τους εκπροσώπους τους από τις θέσεις ευθύνης στη διοίκηση μιας σειράς οργανισμών του Δήμου Αθήνας, που προκύψαν με κοινή στήριξη με την πλειοψηφία Μπακογιάννη»...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου