Τετάρτη, Νοεμβρίου 13, 2019

Αφωνία για τα τηλεφωνήματα, ιαχές για την αστυνομία...





Στα ψιλά πέρασε η τηλεφωνική παρέμβαση του πρώην υπουργού Μάριου Σαλμά σε εισαγγελείς. Τη σκέπασαν η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και η επέμβαση της...

αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. Εγιναν ταυτοχρόνως! Ηταν λογικό λοιπόν τα τηλεοπτικά δίκτυα, που ψοφάνε για θεάματα τέτοιου τύπου (στολές, όπλα, μάσκες, χειροπέδες), να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στη γιάφκα, στο ορμητήριο και στα ευρήματα -κάποια είναι σοβαρά, μερικά προκαλούν γέλιο.

Κανένα όμως δίκτυο δεν προβληματίστηκε για τη χρονική στιγμή που εκδηλώθηκε η κίνηση της αστυνομίας. Οι φερόμενοι ως «ειδικοί» που επιστρατεύτηκαν (κατά κανόνα συνδικαλιστές αστυνομικοί) και αποκαλούσαν τρομοκράτες, με την ανοχή των συνομιλητών τους, τους συλληφθέντες (πήγε περίπατο το τεκμήριο αθωότητας), δεν αναρωτήθηκαν αν πρόκειται για σύμπτωση ότι οι διωκτικές αρχές επενέβησαν σε μια περίοδο που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεχόταν πυκνά πυρά ακόμη και από φίλιες δυνάμεις για τις δηλώσεις που έκανε στην Ευρωβουλή σχετικά με το προσφυγικό; Θυμίζω ότι είπε πως το πρόβλημα δεν είναι διαχειρίσιμο.

Η αλλαγή της δημόσιας ατζέντας είναι βασική επιδίωξη όλων των εξουσιών. Μερικές φορές βγάζει μάτι η πρόθεσή τους. Επίσης το θέμα Σαλμά δεν ήταν βολικό για τα στρατευμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία είχαν χαρακτηρίσει ωμή επέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη τη φανερή επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο.

Αν εκείνη ήταν ωμή, η τωρινή τι είναι άραγε; Καλοψημένη; Είναι θέμα... ορέξεως.

Μπορεί και να μην το μαθαίναμε το θέμα αν υπήρχε μόνο η σφοδρή καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά του κ. Σαλμά. Τελικώς το μάθαμε γιατί ένα άλλο συνδικαλιστικό όργανο, η Ενωση Εισαγγελέων, θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει ανακοίνωση για να ισοφαρίσει τις εντυπώσεις. Κατά την κρίση του ο κ. Σαλμάς δεν διέπραξε κάτι φοβερό και τρομερό, αφού ως διάδικος στην υπόθεση (έχει μηνύσει τον σύμβουλο σχεδόν όλων των υπουργών της Ν.Δ. και εμπλεκόμενο στο θέμα της Novartis, καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη) είχε κάθε λόγο να ζητήσει ενημέρωση. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Σαλμάς μίλησε για «ακατανόητη παρεξήγηση»...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Τάσου Παππά, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου