Δευτέρα, Νοεμβρίου 18, 2019

Δωράκι στον Φρουζή, χρυσές γραφίδες και στρατός ημετέρων





Στις 13 του περασμένου Ιουνίου (24 ημέρες πριν από τις εκλογές) ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ηλεία όπου περιόδευε είχε δηλώσει επί λέξει ότι «η αξιοκρατία και η αξιολόγηση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες», προφανώς για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.


Ακολουθώντας το νήμα της δήλωσης, το Documento ερευνά, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, αφενός τις ρυθμίσεις –για πολλούς χαριστικές– που πέρασε και περνά η κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τον φίλο του Κωνσταντίνο Φρουζή αλλά και όσους ευθύνονται για τη χορήγηση θαλασσοδανείων, αφετέρου πώς και από ποιους στελεχώθηκε το κράτος για το οποίο μιλούσε προεκλογικά ο πρωθυπουργός και τη σχέση του με τα μίντια και τα golden boys της ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με διάταξη που ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή «ξεπαγώνει» εκατομμύρια ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δεσμευτεί για ερευνώμενες εγκληματικές δραστηριότητες, κάνοντας έτσι «δωράκι» 1,8 εκατ. ευρώ και στον φίλο Mr Novartis, που κατηγορείται στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας για τρία κακουργήματα!

Την πρόθεση της κυβέρνησης αποκάλυψε ο ίδιος ο Φρουζής ο οποίος, μην μπορώντας να διαχειριστεί τη χαρά του, καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση είπε ότι θα αιτηθεί βάσει του νέου νόμου να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός του στην Ελβετία. Η εν λόγω νομοθετική παρέμβαση κολλάει γάντι με τη νομοθέτηση της κατ’ έγκληση και όχι αυτεπάγγελτης δίωξης της απιστίας, που επί της ουσίας αμνηστεύει, για παράδειγμα, όσους τραπεζίτες κουρέψουν κάποια από τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια σε κόμματα, επιχειρηματίες, ακόμη και σε offshore εταιρείες που ανήκαν στις οικογένειες μεγαλοτραπεζιτών. Από την έρευνα ο αναγνώστης θα διαπιστώσει επίσης, μάλλον εμβρόντητος, ότι το κονδύλι μόνο για τους δημοσιογράφους που διορίστηκαν στο Μαξίμου, στα υπουργεία και τα εποπτευόμενα Μέσα αγγίζει τα 4,5 εκατ. ευρώ κατ’ έτος!

Με απλά ελληνικά το Documento σήμερα αποκαλύπτει στις σελίδες που ακολουθούν ότι το περίφημο «επιτελικό κράτος» της ΝΔ με τις στρατιές μετακλητών δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια εξωραϊσμένη επιστροφή στο πάλαι ποτέ κράτος της Δεξιάς!



Documento 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου