Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019

Τα γυρνάει πανικόβλητος ο Φρουζής! Ουδέποτε η Τουλουπάκη μου πρότεινε να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας!





Ιδιαίτερη σημασία σε ένα σημείο από τη σημερινή κατάθεση του Mr.Novartis, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει η αποστροφή εκείνη στην οποία διευκρινίζει το αν του προτάθηκε από την Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη να μετατραπεί σε προστατευόμενο μάρτυρα.


Ο Κων.Φρουζής ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε ποτέ αυτό αλλά ότι αυτό του είπαν μετά το τέλος της συνάντησης οι συνήγοροί του ότι ίσως εννοούσε η Εισαγγελέας Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Κ.Φρουζής την περασμένη Τρίτη στην επιτροπή, η συνάντηση του με την προϊσταμένη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, τον Μάιο του 2018, είχε χαρακτηριστικά πίεσης. Είπε ειδικότερα ότι είχε κρατήσει ένα τέταρτο με 20 λεπτά. Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής, η Ελένη Τουλουπάκη «επίμονα» του είπε, ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία σε βάρος του και «θα μπορούσε να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων προκειμένου να μιλήσει για τους 10 πολιτικούς».

Πρόσθεσε ότι όταν στη συνέχεια το συζήτησε με τους δικηγόρους του, εκείνοι του είπαν ότι η πρόταση της κ. Τουλουπάκη ουσιαστικά αποβλέπει στο να τον καταστήσει «προστατευόμενο μάρτυρα». Σήμερα ο Κωνσταντίνος Φρουζής διευκρίνισε ότι η κ. Τουλουπάκη του είπε ότι μπορεί να αξιοποιήσει ευεργετικές διατάξεις του νόμου (σ.σ. μέτρα επιείκειας αν βοηθήσει την έρευνα) προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα. Σε ερώτηση που του υπεβλήθη, αν η Ελένη Τουλουπάκη υπέδειξε στην άτυπη συνάντησή τους ονομαστικά πολιτικούς, ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι του ζήτησε να καταθέσει για τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Η ιδιαίτερη σημασία αυτής της διευκρίνισης σήμερα από τον Mr.Novartis είναι ότι ίσως αφαιρεί ένα βασικό επιχείρημα εκείνων που ζητούν και μεθοδεύουν την αφαίρεση της υπόθεσης από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς καθώς σε αντίθεση και με ό,τι διαδόθηκε σήμερα απο πολλά ΜΜΕ ο ίδιος ο Φρουζής ομολογεί ότι ποτέ δεν του έγινε πρόταση να γίνει προστατευόμενος μάρτυραςκατονομάζοντας πολιτικά πρόσωπα.

https://thefaq.gr/gkremizetai-i-epicheirimatologia-gia-afairesi-tis-novartis-apo-tin-toyloypaki-froyzis-stin-epitropi-den-moy-proteine-na-gino-prostateyomenos-martyras-moy-milise-gia-tis-eyergetikes-diataxeis-toy-nomoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου