Παρασκευή, Νοεμβρίου 15, 2019

«ΦιλοΣΥΡΙΖΑ» για τη Βούλτεψη οι… Financial Times – «Από την αρχή στο πλευρό Τσίπρα»




Το ακούσαμε κι αυτό...

«Αμέτι μουχαμέτι» να φορτώσουν στους «Financial Times» τον χαρακτήρα «φιλοσυριζαϊκού» φύλλου φαίνεται πως έχουν βαλθεί τα «γαλάζια» στελέχη, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας που προκάλεσε «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό, καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ανατρέπει την προσήλωση της Ελλάδας σε διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα μέλη της ΝΔ επέλεξαν να διαχειριστούν πολιτικά το δημοσίευμα – «βόμβα», αποτελεί το άρθρο της Σοφίας Βούλτεψη στο… liberal.gr, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι Financial Times «από την αρχή στο πλευρό του Τσίπρα» (ως αρχή πιθανότητα ορίζει την εποχή που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη εξαφάνιση των… χαρτιών υγείας από τα σούπερ μάρκετ).


«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τους Financial Times ως… ευαγγέλιο. Χρόνια τώρα λένε Financial Times και γεμίζει το στόμα τους!», αναφέρει στο άρθρο η βουλευτίνα της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια δεν παραλείπει να κουνήσει το «δάχτυλο» στους Financial Times, λέγοντας ότι «αν και ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι ο Τύπος μπορεί να γράφει ελεύθερα ό,τι θέλει – και κρίνεται για το αν έγραψε όλη την αλήθεια ή τη μισή και για τον αν φρόντισε να δημοσιεύσει και την άλλη άποψη – εδώ πλέον μιλάμε για φαρσοκωμωδία!».

Στη συνέχεια του άρθρου, η κ. Βούλτεψη αναφέρει δημοσιεύματα της εφημερίδας, που όπως φαίνεται πως δεν «πολυάρεσαν» στη ΝΔ, επιχειρώντας μάλλον να της κολλήσει την ταμπέλα «φιλοΣΥΡΙΖΑ» ή «αντιΝΔ» φύλλου.

Τα σχόλια είναι περιττά…

Για την ιστορία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε σήμερα, Παρασκευή στον… ΣΚΑΪ (που ίσως θεωρεί πιο αντικειμενικό μέσο από τους FT), λέγοντας ότι «έχουμε στείλει απαντητική επιστολή (σ.σ. στους FT) για τις παρελθούσες υποθέσεις. Περιμένουμε σήμερα τη δημοσίευση της επιστολής». Από την πλευρά του, απαντώντας στον κ. Πέτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «αστείες τις δικαιολογίες» της κυβέρνησης που «ουσιαστικά επιβεβαιώνουν το εξόφθαλμο σκάνδαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου