Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2019

Βραβευμένη αγιογραφία της συνδημότισσας Μαριλένας Φωκά κοσμεί το νέο πολιτιστικό δρώμενο της ΑRT WAY


Βραβευμένη αγιογραφία της Μαριλένα Φωκά κοσμεί το πολιτιστικό δρώμενο της ΑRT WAY


Η βραβευμένη σε διεθνή διαγωνισμό αποτύπωση της Παναγίας από την Μονή Σινά που φιλοτέχνησε η Μαριλένα Φωκά και έχει εκτεθεί μέχρι σήμερα σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό ,θα εκτεθεί από τις 24 εως τις 30 Νοεμβρίου 2019 στο νέο ιδιότυπο πολιτιστικό δρώμενο με τίτλο : ”ART IS THE ANSWER ” της ART WAY στην ‘‘Galerie Δημιουργών” Χελιδωνούς 28 στην Κηφισιά .

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που έχει μελετήσει την γνωστή στο κοινό σειρά των συγκεκριμένων βραβευμένων εκθεμάτων της εικαστικού- αγιογράφου Μαριλένας Φωκά επισημαίνει :

’’Η εμβληματική τεχνική στην παρούσα κατάθεση ενέχει και εμπεριέχει θεματογραφικά το στοιχείο της ευλάβειας απέναντι σε μια θρησκευτική ατμόσφαιρα που αποκαλύπτει με κινητικότητα και παλμικότητα την εκδοχή στην διευθέτηση της απόδοσης .

Ευδιάκριτα προσδίδει στην σπάνια σύλληψη μια εντυπωσιακή χροιά αντανάκλασης που μέσα από την κατανυκτική διείσδυση αποτελεί τον προπομπό αλλά και τον κοινό παρανομαστή μιας αισθητικής διάπλασης με κώδικες το χρώμα, το σχήμα ,την ουσία και την έννοια .

Η εικόνα ως σύνθεση μορφικής ανάπλασης στηρίζεται σε μια πρωτότυπη έκφανση που ιστορεί συνδυασμούς φιλτραρισμένους από αέναο φωτισμό που αδιάσπαστα και συνοπτικά εκδηλώνουν την αφοσίωση της δημιουργού στην ιδεατή ισορροπία της περιήγησης και της περιδιάβασης στα θεία μονοπάτια .

Η αυθεντικότητα που την χαρακτηρίζει με συμβολική σύζευξη εκφράζει μια πηγαία παραστατική διαβάθμιση απεικόνισης με αρμονία ρυθμών στο συνδυασμό της αναφοράς κάτι που την κατατάσσει ως νοηματική όσμωση στην σφαίρα ολοκλήρωσης της αφομοιωτικής οντότητας .’’



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου