Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019

Ακάθεκτη η Άγκυρα: Εγκρίθηκε από επιτροπή της τουρκικής Βουλής η συμφωνία με τη Λιβύη





Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επικύρωση του Μνημονίου Συμφωνίας


Εγκρίθηκε και επίσημα η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την επικύρωση του Μνημονίου Συμφωνίας με τη Λιβύη, το οποίο αφορά την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο.

Η επιτροπή, υπό την προεδρία του βουλευτή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Βολκάν Μπόζκιρ συνεδρίασε, συζήτησε και εντέλει ενέκρινε την επικύρωση του μνημονίου.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, «η συμφωνία με την Λιβύη για τη Μεσόγειο θα εγκριθεί σήμερα από την Εθνοσυνέλευση», υποστηρίζοντας ότι «με τη συμφωνία κερδισμένη στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι η ειρήνη».

Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τη θαλάσσια δικαιοδοσία στην ανατολική Μεσόγειο, αποτελείται από πέντε άρθρα, ενώ επισυνάπτονται δύο χάρτες για την υφαλοκρηπίδα και τις συντεταγμένες που συμφώνησαν οι δύο χώρες.



Σημειώνεται πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διεμήνυσε πως με βάση την αρχή αυτή, στα ελληνικά νησιά δεν θα πρέπει να δοθεί ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου