Κυριακή, Δεκεμβρίου 08, 2019

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Η κιτρινιασμένη Βασιλίσσης Σοφίας!!




Προσπαθώ να νιώσω την επιστροφή στην κανονικότητα και δεν την κατανοώ.

Επιστροφή στην κανονικότητα είναι η τοποθέτηση του 80χρονου κατόπιν συναλλαγής με τον Μητσοτάκη στη θέση διοικητή νοσοκομείου στην Καρδίτσα;

Μήπως η αποκάλυψη ότι ο Διαματάρης που είχε πάρει πτυχίο απ’ το Κολάμπια απλά είχε περάσει απ’ εξω;
Ο απτυχίοτος!

Που έτσι και δεν τον έκανε ρόμπα ο ΣΚΑΪ εκεί θα ήταν ακόμα.
Ο Κολάμπιας που κρύβει και χρόνια στο βιογραφικό του για να τον περάσουμε για πιπίνι.

Ο Κυριάκος είναι χάρτινος πρωθυπουργός, φτιαγμένος από φιλικά έντυπα και εξαιρετικά εύθραυστος, αφού είναι φιλοτεχνημένος από γυαλί τηλεόρασης.
Έτσι και θυμώσει το χαρτί και το τζάμι μην τον είδατε τον Παναή.

Που πήγε να κάνει και τον μάγκα στον Ερντογάν και με το που έφυγε απ’ τη συνάντηση ψηφίστηκε από τη Βουλή η ΑΟΖ με τη Λιβύη παραμάσχαλα.
Η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο ξεκίνησε και μη μασάτε από ψευτοηρωισμούς του κώλου.

Απ’ τη μία διώχνουμε τον πρέσβη της Λιβύης για να μιλάνε τα κανάλια κι απ’ την άλλη πάμε στη Χάγη για να τα βρούμε.

Όποιος πάει στη Χάγη βάζει στο παιχνίδι και τον άλλον.
Δεν ήταν μ@λάκ@ς ο Ανδρέας που δεν πήγαινε.
Δεν θέτεις θέμα αν δεν έχεις.
Αφήνεις τον άλλον να λέει.
Δεν τα ξέρεις τα δικαστήρια;;

*** Ο Διαματάρης, για να μην το ξεχάσω αφού παραιτήθηκε, παρασημοφορήθηκε στην Αυστραλία, γιατί όπως και να το κάνεις μπορεί να έπαψε να είναι υπουργός, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά τις τιμές δεν εμίσησε κανείς. Το ότι γελάνε και τα καγκουρό με την κρίση μεγαλείου του παραιτηθέντος δεν χρειάζεται να έχει κανείς πτυχίο για να το κατανοήσει.

*** Έναν πιτσιρικά είδα στον δρόμο να περπατάει πάνω από ένα αυτοκίνητο που είχε χωθεί στις διαβάσεις των πεζών όχι από λάθος αλλά από αυτή τη γνωστή ελληνική αναίδεια και πολύ τον χάρηκα.

Ο χοντρός Μούχλας ούτε αντέδρασε γιατί είδε ότι ο πιτσιρικάς δεν αστειευόταν, ενώ έτρωγε ανόρεκτα τα υποτιμητικά βλέμματα των πεζών.

*** Περπάτησα το βράδυ στη Βασιλίσσης Σοφίας που έβαλαν αυτά τα άσπρα – μπλε φώτα πάνω σαν σημαία της Νέας Δημοκρατίας που σκόρπισαν απλόχερα κατάθλιψη. Τα άλλαξαν μετά την κατακραυγή και έβαλαν αυτά τα κίτρινα φώτα της ομίχλης τώρα και έχει γεμίσει ο ουρανός της Αθήνας αναποδογυρισμένες σχάρες από κουνουποσκοτώστρες .

Χάλια.
Μιλάμε για τρελά χάλια.
Αποτυχία πλήρης!

*** Στον ΣΥΡΙΖΑ κοιμούνται με τα τσαρούχια και τσακώνονται για το αν θα τον πουν ΣΥΡΙΖΑ-τάδε ή ΣΥΡΙΖΑ-δείνα. Σαν να βλέπω συζήτηση συμπέθερων για το τίνος το όνομα θα πάρει το εγγόνι. Μάλλον κάποιοι εκεί στην Κουμουνδούρου ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι τους είπε ο λαός το καλοκαίρι: «Αλλάξτε τα όλα».

Κρατήστε τον Τσίπρα και δέκα νοματαίους.
Διώξτε τους φαφλατάδες.
Έχουν πάρει τη μύγα και την αναλύουν καθώς τους χέζει ο ελέφαντας του χρόνου που περνάει.

*** Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα από 120 προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, οι οποίες στηρίζουν την προσπάθεια μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ και του ανοίγματός του στην κοινωνία.

Όπως και στην αντίστοιχη λίστα, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι και σε αυτή βρέθηκαν κάποιοι που είπαν ότι δεν στηρίζουν και πως δεν τους πήραν ποτέ τηλέφωνο.

Αυτό είναι που λέμε δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Ποιος έκανε τα τηλέφωνα;;
Δρόμο.

*** Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα ότι ο Κυριάκος είναι επιτυχημένος ηγέτης, δεν έχετε παρά να αρχίσετε να παρακολουθείτε ανελλιπώς τα δελτία ειδήσεων, ξεκινώντας από το Star. Στο δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης, τύπος με μουσάκι που έμοιαζε κολλημένο και ο οποίος θύμιζε κάτι μεταξύ Μαέβιους Παχατουρίδη και μεταμφιεσμένο Μητσικώστα δήλωσε φυσιογνωμιστής και με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν, ανέλυσε με σοβαρότητα το πρόσωπό του, λέγοντας πως οι γωνίες του φανερώνουν… αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και διαπραγματευτική ικανότητα.



*** Με την κούπα να γράφει Χάρβαρντ και να φαίνεται εμφανίζεται ο Κυριάκος.

Δεν θυμάμαι κανέναν πρωθυπουργό στον πλανήτη να θέλει να θυμίζει στον κόσμο πού σπούδασε.

Εκτός αν έχει λόγους να αμφισβητεί τις γνώσεις του, υπενθυμίζοντας συνέχεια από που τις έχει.



*** Ο Σταϊκούρας βγήκε στη Βουλή και είπε ότι παρά τα 37 δισ. που του άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση αυτός βρήκε δημοσιονομικό κενό, το οποίο το κάλυψε με τα αυξημένα έσοδα από τον Ιούλιο και μετά. Δεν βρέθηκε ένας χριστιανός από το επιτελείο του να τον ενημερώσει ότι αφενός μεν εκτελεί προϋπολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου δε από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους τα έσοδα αυξάνονται τον Ιούλιο, όταν όλοι αρχίζουν να πληρώνουν φόρους. Είναι ο ορισμός αυτού που λέμε «με ξένα κόλλυβα κάνουμε μνημόσυνο».

*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν τις τιμές στη χρήση δεδομένων. Έτσι ο συνταξιούχος εκτιμάται θα εξοικονομήσει γύρω στα δύο ευρώ το χρόνο από το σερφάρισμα του στο YouTube. Μιλάμε για κοινωνική πολιτική 150 χρόνια μπροστά.

Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν προβλέπεται να έρχεται.

Οι μισθοί δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ στα αρχικά τους επίπεδα, ούτε οι συντάξεις.
Άρα τι θα κάνει ο γέρος; Θα σερφάρει.

Ας πάρουμε ένα κινητό κι ας κάτσουμε ο καθένας σε μια γωνία.

Εγώ, συγκεκριμένα, λέω να πάρω το κινητό που βγάζει ο αδερφός του Εσκομπάρ γιατί σίγουρα θα είναι το μόνο που δεν παρακολουθείται. Διότι όλες αυτές οι μεγάλες εταιρείες κινητών και τα δίκτυα αυτά εχεμυθείας πράκτορες του ενός και του άλλου ειναι.

Να θες να ξενογ@μήσεις ρε φίλε και να το μαθαίνει όλη η υφήλιος.

*** Εν πάση περιπτώσει, στήνεται σκηνικό πολέμου με την Τουρκία, με καθοδηγουμένους βάσει σχεδίου ψευτοηρωισμούς εκατέρωθεν.

Και οι γριές στο μέλλον θα ξεκινάνε τα παραμύθια τους: Μια φορά κι έναν καιρό, τον Δεκέμβρη του ‘19 υπήρχε μια κανονικότητα…. και ξαφνικά…

-«Τι είναι κανονικότητα γιαγιά;»
-«Πρωθυπουργός και Δημοσιογράφοι να έχουν την ίδια πάντοτε άποψη Γιαννάκη», απάντησε η γιαγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου