Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2019

Από που γνωρίζει ο κ. Αγγελής...




...τι συζητήσεις έκανα εγώ με τον Αμερικανό πρεσβευτή;...


Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον Realfm 97,8 και αρχικά τόνισε:.

"Ρητά και κατηγορηματικά κ. Χατζηνικολάου θέλω να σας πω ότι οι δύο συναντήσεις που είχα με τον Αμερικανό πρεσβευτή για το θέμα αυτό, γιατί είχα κι άλλες για άλλα θέματα, ουδέποτε αναφέρθηκε σε...
αυτό που κατέθεσε ο κ. Αγγελής. Πιστεύω ήταν αδύνατο να γνωρίζει και ο ίδιος, αλλά πέραν τούτου οι συζητήσεις αυτές είχαν να κάνουν την πρώτη φορά για να τον ενημερώσω ότι η κυβέρνηση θα δρομολογήσει τη διαδικασία δικαστικής συνδρομής και τη δεύτερη φορά ήταν εκ μέρους μου ένα αίτημα ιδιαίτερα πιεστικό, οι αμερικανικές αρχές να κάνουν ότι πρέπει και γρήγορα για να υπάρξει μια γρήγορη αποτίμηση του τι έχει γίνει στην Ελλάδα.

Μάλιστα τόνισα ότι από εδώ και πέρα για αυτά τα ζητήματα η επαφή θα είναι με τους αρμόδιους εισαγγελείς διαφθοράς, τότε ήταν η κ. Ράικου. Ο κ. Αγγελής από που τα γνωρίζει, τι συζητήσεις έκανα εγώ με τον Αμερικανό πρεσβευτή; Είναι ποτέ δυνατόν να γνωρίζει αυτά τα πράγματα; Ούτε τα γνώριζε, ούτε ήταν δυνατόν να τα γνωρίζει. Εγώ δεν ξέρω αν είχε και ενημέρωση του συνόλου της δικογραφίας ο Αμερικανός πρεσβευτής για όσα συνέβαιναν στην Αμερική, ουδέποτε ο άνθρωπος μου ανέφερε κάτι είτε για πολιτικά είτε για μη πολιτικά πρόσωπα" τόνισε.

"Οι συναντήσεις ήταν ακριβώς στο επίπεδο το κυβερνητικό της ενεργοποίησης της διαδικασίας της δικαστικής συνδρομής. Και αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Τα άλλα πραγματικά με εξέπληξαν όταν τα πληροφορήθηκα" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπήρξαν οδηγίες από το Μαξίμου απάντησε "Κατηγορηματικά κ. Δελλατόλα θέλω να σας πω ότι δεν υπήρξε τέτοιο θέμα ποτέ. Επί της υπουργίας μου ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο, εκπλήσσομαι με όσα διαβάζω περί συσκέψεων στο υπουργείο Δικαιοσύνης με εξωθεσμικούς παράγοντες μάλιστα, για ζητήματα αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου. Εκπλήσσομαι που τα διαβάζω".

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου