Δευτέρα, Δεκεμβρίου 09, 2019

Απειλεί και πάλι ο Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πληρώσει για τις πράξεις της ΒΙΝΤΕΟ




Για έρευνα στις περιοχές που ορίζει η συμφωνία Τουρκίας - Συρίας έκανε λόγο ο Ερντογάν. Διεθνές σκάνδαλο χαρακτήρισε την επέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Ελλάδα. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στο κρατικό δίκτυο TRT. Με νέο γεωτρύπανο θα συνεχίζει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Προανήγγειλε την επέκταση των επιχειρήσεων σε Μαύρη Θάλασσα ή σε διεθνή ύδατα.



Η Τουρκία και η Λιβύη μπορούν να πραγματοποιήσουν κοινές επιχειρήσεις έρευνας στην ανατολική Μεσόγειο μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση από την Ελλάδα του Λίβυου πρέσβη, λέγοντας πως η «Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτές τις ενέργειες της διεθνώς».




Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους παράλληλα ανέφερε πως «με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, Ελλάδα και Ισραήλ δεν μπορούν να σχηματίσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου, χωρίς τη συναίνεση της Τουρκίας».





Συμπλήρωσε πως η Τουρκία θα προμηθευτεί με ένα νέο πλοίο-γεωτρύπανο για να συνεχίσει τις ερευνητικές δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας πως θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα ή σε διεθνή ύδατα. Διαβάστε περισσότερα στο onalert





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου