Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019

Στην κορυφή της λίστας του Forbes για ένατη χρονιά η καγκελάριος Μέρκελ





Για τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου


Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, η γερμανίδα καγκελάριος αναδείχθηκε η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Συνολικά είναι η 14η φορά που η Μέρκελ βρίσκεται στη λίστα τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως μάλλον θα είναι και η τελευταία φορά, καθώς η θέση της Γερμανίας στο διεθνές στερέωμα δεν είναι και η καλύτερη, και οι τρεις που την ακολουθούν αντικατοπτρίζουν τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Δεύτερη στη λίστα του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες είναι η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία αποχώρησε από το ΔΝΤ για να πάρει στα χέρια της την ευρωπαϊκή οικονομία και το τιμόνι της ΕΚΤ. Την ακολουθεί η Νάνσι Πελόζι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η οποία έχει κηρύξει τον πόλεμο στον Ντόναλντ Τραμπ. Και στην τέταρτη θέση είναι η νεοεισερχόμενη στη λίστα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η νέα πρόεδρος της Κομισιόν. Την πεντάδα των πιο ισχυρών γυναικών κλείνει η Μέρι Μπάρα, που είναι CEO της General Motors.

«Βουτιά» για Ιβάνκα Τραμπ και βασίλισσα Ελισάβετ

Την ώρα που η Ανγκελα Μέρκελ αντέχει στην κορυφή, άλλες έκαναν… βουτιά στην κατάταξη με τις πιο ισχυρές γυναίκες, ή εξαφανίστηκαν.

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια- μερικές φορές και με εξωφρενικούς ισχυρισμούς- για να αναδείξει την κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ, αλλά στο Forbes δεν φαίνεται να πείθονται. Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου υποχώρησε 18 θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο42 της λίστας.

Αντίστοιχη «βουτιά» έκανε όμως και η βασίλισσα Ελισάβετ, που υποχώρησε στο Νο38 της λίστας. Βέβαια, ίσως αυτή να είναι η μικρότερη ανησυχία της, μετά τους μπελάδες που της έχει προκαλέσει ο γιος της, πρίγκιπας Αντριου. Εξάλλου, υπάρχουν και χειρότερα. Η Τερέζα Μέι ήταν πέρυσι στο Νο2 της λίστας με τις πιο ισχυρές γυναίκες, αλλά φέτος… εξαφανίστηκε, μετά την παραίτησή της από τη θέση της πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Και η Γκρέτα Τούνμπεργκ στη λίστα

Στη λίστα υπάρχουν επτά γενιές γυναικών. Αν και τελευταία από τις πιο 100 ισχυρές γυναίκες του κόσμου, η Γκρέτα Τούνμπεργκ γράφει ιστορία. Η Σουηδέζα ακτιβίστρια- πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό TIME- στα 16 της γίνεται η νεαρότερη που μπαίνει στη συγκεκριμένη λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου