Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2019

Μια Σύνοδος Κορυφής... στα πόδια της Σάνα Μάριν! pics





Είναι νέα, ωραία και η νεότερη ηγέτης του κόσμου! Λογικό, λοιπόν, στην "πρεμιέρα" της η Σάνα Μάριν σε Σύνοδο Κορυφής να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της!


Η Σάνα Μάριν έχει γεννηθεί στις 16 Νοεμβρίου του 1985 και μόλις στα 34 χρόνια της (!) έγινε πρωθυπουργός της χώρας της. Μάλιστα, εκτός από πρωθυπουργός της Φινλανδίας είναι και η νεότερη ηγέτης στον κόσμο.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες, η Σάνα Μάριν ήταν υπουργός Μεταφορών στη Φινλανδία. Εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα είναι η νέα πρωθυπουργός της χώρας και διαδέχτηκε τον Άντι Ρίνε, που παραιτήθηκε μετά τους ατυχείς χειρισμούς του στην υπόθεση της απεργίας στα ταχυδρομεία.

Η Σάνα Μάριν κέρδισε την εσωκομματική «μάχη» στους Σοσιαλδημοκράτες και επικράτησε με ψήφους 32-29 του Άντι Λίντμαν.



Οι Σοσιαλδημοκράτες αναδείχθηκαν το πρώτο κόμμα στις εκλογές του περασμένου Απριλίου και άρα είχαν το δικαίωμα να ορίσουν τον πρωθυπουργό που θα ηγηθεί της πεντακομματικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Λίγες μέρες μετά την επιτυχία της, δίνει το παρών σήμερα, Πέμπτη 12.12.2019, στην πρώτη της Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ως η νέα πρωθυπουργός της χώρας της, εκεί όπου ο απεσταλμένος του newsit.gr στις Βρυξέλλες, Αιμίλιο Περδικάρη, σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν.


Όπως ήταν λογικό, η 34χρονη πρωθυπουργός τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της.
Η Σάνα Μάριν… καταφθάνει
Η Σάνα Μάριν στο επίκεντρο της προσοχής



Φωτογραφίες: Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου