Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2020

Τουρισμός: Στοχεύει ψηλά η Ελλάδα για το 2020 -Τι είπε ο Θεοχάρης στο Reuters

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα το 2020 εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμό κ. Χάρης Θεοχάρης.


Ο υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στο Reuters, έθεσε ως στόχο για το 2020 τη διψήφια αύξηση των εσόδων και τη μονοψήφια άνοδο των αφίξεων, εκτιμώντας ότι το 2020 θα είναι καλύτερο από το 2019.


Κάνοντας έναν απολογισμό της τουριστικής κίνησης την περασμένη χρονιά, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι «παρά τα σκαμπανεβάσματα, τις εκπλήξεις και τα εμπόδια, το 2019 μάς αντάμειψε με θετικά αποτελέσματα ενισχύοντας σημαντικά την εθνική οικονομία».Ειδικότερα, τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 12-15% σε σύγκριση με το 2018, γεγονός που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην αύξηση των αφίξεων κατά 4-5%.

Αναφερόμενος στο θέμα της Thomas Cook και στον αντίκτυπό της στον ελληνικό τουρισμό, επισήμανε ότι είχε εκτιμηθεί το περασμένο φθινόπωρο κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, ωστόσο το κενό καλύφθηκε γρήγορα για τη σεζόν του 2020 καθώς ο κλάδος βρήκε νέα συμβόλαια και αποκατέστησε τα χαμένα slots,

Κλείνοντας, ο Υπουργός Τουρισμού είπε ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρό brand και μπορεί να κερδίσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι οικονομικές και άλλες συνθήκες».




Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/toyrismos-stoheyei-poly-psila-i-ellada-gia-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου