Σάββατο, Ιανουαρίου 18, 2020

Ο Γεωργούλης κι άλλοι 514 ευρωβουλευτές ασκούν κι άλλη, παράλληλη, δραστηριότητα






Τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλος «θόρυβος» στα ΜΜΕ και στα social media με αφορμή τη συμμετοχή του Αλέξη Γεωργούλη στην κριτική επιτροπή του γνωστού τάλεντ σόου «Your Face Sounds Familiar» και για το αν έπρεπε ή όχι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να δεχθεί την πρόταση του ΑΝΤ1.

Ο γνωστός ηθοποιός δέχθηκε επικρίσεις κυρίως από το «στρατόπεδο» της Νέας Δημοκρατίας, όμως δέχθηκε και φίλια «πυρά» από την «Εφημερίδα των Συντακτών», ασκώντας του έντονη κριτική για την απόφασή του να πει «ναι» στον τηλεοπτικό σταθμό του Αμαρουσίου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης βρέθηκε στο «στόχαστρο»:

Επειδή εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Επειδή είναι γνωστός ηθοποιός;
Επειδή θα ασκήσει κι άλλη δραστηριότητα εκτός απ’ αυτή του ευρωβουλευτή;
Επειδή θα συμμετάσχει σε σόου του ΑΝΤ1;
Επειδή το YFSF κάνει «νούμερα»;
Επειδή θα πληρωθεί για τη δουλειά που θα κάνει;

Κανείς δεν ξέρει και πιθανότατα ούτε και ο ίδιος, αφού όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Ο ίδιος υπενθυμίζουμε ότι αρχικά μίλησε για «κανιβαλισμό» και στη συνέχεια εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου.

Στην πραγματικότητα η περίπτωση του Αλέξη Γεωργούλη, δηλαδή ενός εκλεγμένου μέλους της Ευρωβουλής που ασκεί κι άλλη δραστηριότητα εκτός απ’ αυτή του ευρωβουλευτή, όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο κανόνας.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, οι 515 ευρωβουλευτές από τους 748, συνολικά, του ευρωκοινοβουλίου εξασκούν κάποιο επάγγελμα το οποίο τους αποφέρει εισοδήματα παράλληλα με αυτά των μισθών του ευρωβουλευτή. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο 68,85% των ευρωβουλευτών που εξασκούν παράλληλα και κάποιο άλλο επάγγελμα.

Μάλιστα υπάρχουν πολλοί ευρωβουλευτές που ασκούν περισσότερες από μία δραστηριότητες, με το όνομα του Ρίτσαρντ Τάις να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 27. Πίσω του βρίσκονται οι Ρούπερτ Λόου και Μπεν Χαμπίμπ με 22 και 20 παράλληλες, αντίστοιχα, δραστηριότητες με αυτή του ευρωβουλευτή.

Οι 515 ευρωβουλευτές της λίστας ασκούν διάφορες δραστηριότητες.

Από καθηγητές και δάσκαλοι μέχρι γιατροί και δικηγόροι.
Από στελέχη επιχειρήσεων μέχρι δημοσιογράφοι.
Από αγρότες μέχρι επαγγελματίες παίκτες πόκερ.
Από συγγραφείς μέχρι έμποροι φαρμακευτικής κάνναβης.

Δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και σε ό,τι θέση μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Πόσες είναι αυτές οι διαφορετικές και παράλληλες με αυτή των ευρωβουλευτών δραστηριότητες συνολικά; Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου