Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020

Σάμος: Οργή για τα πλωτά ξενοδοχεία!





Καταγγελίες για τα πολεμικά πλοία που έπιασαν στο Βαθύ για να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών

Σε σπασμωδικές κινήσεις που υποτιμούν ...


τη νοημοσύνη των Ελλήνων και προκαλούν δικαιολογημένη οργή και ανασφάλεια στους πολίτες επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα. Μάλιστα, η απόφαση των αρμοδίων να χρησιμοποιήσουν προληπτικά κάποια πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών τούς εκθέτει στα μάτια της κοινής γνώμης.

Κι αυτό γιατί κρατάει δεσμευμένη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ δεν επιτρέπει στους άνδρες που υπηρετούν την πατρίδα να επιτελέσουν το πραγματικό καθήκον τους, που είναι η υπεράσπιση της χώρας. Και όλα αυτά σε μια περίοδο κατά την οποία οι τουρκικές προκλήσεις και οι απειλές για το Αιγαίο είναι καθημερινό φαινόμενο.
Στο πλαίσιο αυτό χθες το απόγευμα κάτοικοι της Σάμου πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρουσία του δημάρχου Γιώργου Στάντζου (φωτό). Οπως λένε, όχι μόνο δεν γίνεται αποσυμφόρηση στο νησί, αντιθέτως οι ροές συνεχίζονται, με αποτέλεσμα σήμερα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να καταλαμβάνουν σχεδόν το ένα τρίτο της Σάμου.

«Η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι μεγάλη παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Σάμο κι αυτό δείχνει την αγανάκτηση των κατοίκων. Ζητάμε οι αλλοδαποί να μπουν είτε στα αρματαγωγά που είναι από την Κυριακή στο λιμάνι προληπτικά είτε σε οχηματαγωγά και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα, ζητάμε δηλαδή να υλοποιηθεί ό,τι μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση» δηλώνει αγανακτισμένος στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, τονίζοντας πως το νησί δεν αντέχει άλλο.
«Τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις με ρεαλιστικό σχέδιο άμεσης δράσης και με γνώμονα το εθνικό και μόνο συμφέρον» σημειώνει.
Όπως λέει, παρότι δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού (το «Χίος» και το «Λέσβος») είναι στο Βαθύ, δεν έχει φιλοξενηθεί ούτε ένας αλλοδαπός έως τώρα, κι αυτό διότι δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή από την Πολιτική Προστασία. «Ας απαντήσουν οι υπεύθυνοι γιατί τελικά στα αρματαγωγά που βρίσκονται στο λιμάνι δεν έχει μπει ούτε ένας πρόσφυγας. Εχουμε συνολικά 9.000 αλλοδαπούς στο νησί και οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές.
Τίθεται πλέον ανθρωπιστικό θέμα» λέει, προσθέτοντας με παράπονο πως οι αρμόδιοι φορείς δεν θεώρησαν σημαντικό να τον ενημερώσουν για την έλευση των αρματαγωγών. «Ενημερώθηκα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γι' αυτή την απόφαση. Επιεικώς απαράδεκτο» προσθέτει. Σημειώνεται ότι η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στην Αθήνα και στην οποία θα παρευρίσκονταν υπουργοί της κυβέρνησης, ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του βορείου Αιγαίου αναβλήθηκε για αύριο.
Μάλιστα, αποφασίστηκε πως τελικά σε αυτήν θα συμμετέχουν και οι δήμαρχοι των νησιών που πλήττονται από τις αυξανόμενες ροές προσφύγων και μεταναστών.
http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου