Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020

"Υποπτη" επένδυση του γαμπρού του Ερντογάν




Κατά μήκος του μεγάλου καναλιού που ο Ερντογάν θέλει να κατασκευάσει στην Κωνσταντινούπολη, ο γαμπρός του έσπευσε να αγοράσει μεγάλη έκταση γης.






Απαντήσεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γαμπρού του, ο οποίος τυγχάνει να είναι και υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας καλείται να δώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ φέρεται να έχει αγοράσει πολύ μεγάλη έκταση γης (13 στρέμματα) κατά μήκος της διαδρομής του σχεδιαζόμενου καναλιού της Κωνσταντινούπολης, έργο που ο Ερντογάν θεωρεί κομβικό για το μέλλον της Πόλης.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Αλμπαϊράκ αγόρασε γεωργική γη σε μία περιοχή όμως που μετά την αποπεράτωση του έργου (εφόσον βέβαια προχωρήσει διότι υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, ακόμα και από το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου) θα πάρει πολύ μεγάλη αξία.

Στην ίδια περιοχή έχουν αγοράσει μεγάλες εκτάσεις γης επενδυτές από τις χώρες του Κόλπου και ιδιαίτερα από το Κατάρ, προσδοκώντας προφανώς ανάλογα κέρδη.

Οι επενδυτικές δραστηριότητες μελών της κυβέρνησης του Ερντογάν αλλά και μελών της οικογένειάς του δεν απασχολούν γι πρώτη φορά τον τουρκικό τύπο. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για τους γιους του αλλά και τον Αλμπαϊράκ ο οποίος έχει παντρευτεί την κόρη του Τούρκου προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου