Τετάρτη, Ιανουαρίου 29, 2020

Δεύτερη ηχηρή απουσία Σαμαρά από τη Βουλή – Είχε ενημερωθεί ο Μητσοτάκης;




Κανένα θέμα υγείας, λέει στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού


Για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις μία εβδομάδα απουσίαζε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Βουλή, ενώ στην Ολομέλεια διεξάγονταν κρίσιμες ψηφοφορίες, σε μία εκ των οποίων είχε τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς ήταν απών την περασμένη Τετάρτη από την ψηφοφορία για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενημερώνοντας, ωστόσο, ότι εκείνες τις ημέρες βρισκόταν σε προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, αν και ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε πριν από δύο ημέρες στην Ελλάδα, σήμερα, Τετάρτη απουσίαζε ξανά από τη Βουλή, στην ψηφοφορία για την τροπολογία της κυβέρνησης για τη διάσωση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς δεν απέστειλε καν επιστολή στη Βουλή με την οποία να εξηγεί τους λόγους για την αδικαιολόγητη απουσία του από την ψηφοφορία, αλλά και το τι θα έπραττε σε αυτήν.

Επίσης, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, αφού επισήμανε πως δεν γνωρίζει τους λόγους απουσίας του από την ψηφοφορία, τόνισε πως ο κ. Σαμαράς δεν βρίσκεται σε κάποιο νοσοκομείο όπως έχει γραφτεί, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο πληροφορίες περί λόγων υγείας.

Το ζήτημα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς το πρωί της Τετάρτης δόθηκε διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου, με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστελνε σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ, θέτοντας ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της επίμαχης τροπολογίας: «Όποιος απουσιάσει ή δεν ψηφίσει, διαγράφεται», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο πρώην πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός καλείται να εφαρμόσει την προειδοποίησή του, κάτι που θα σήμαινε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ.

Για την ιστορία, η τροπολογία της κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο (η οποία προβλέπει -αντί της ποινής αποβολής των ομάδων που εισηγήθηκε η ΕΕΑ (για ΠΑΟΚ και Ξάνθη)- την αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, για περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας) υπερψηφίστηκε με 156 «ναι» έναντι 90 «όχι» σε σύνολο 246 παρόντων. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ένας ακόμη βουλευτής της ΝΔ, ο Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος, ωστόσο, είχε φροντίσει να στείλει επιστολή με την οποία δήλωνε ότι, εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία, θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας.

Απ. Κρέτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου