Τετάρτη, Ιανουαρίου 29, 2020

«Αντάρτικο» από τη Γιαννάκου – Λέει «όχι» στους εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών




Χέρι-χέρι με το ΚΚΕ η «γαλάζια» βουλευτίνα: Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια
Την κάθετη διαφωνία της με τη ρύθμιση που προβλέπει τη δημιουργία εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών από τους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού εξέφρασε η βουλευτίνα της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, χαρακτηρίζοντας την ως ιδεολογικά επικίνδυνη και ξεκαθαρίζοντας ότι θα την καταψηφίσει.

Αναλυτικότερα, η κ. Γιαννάκου ζήτησε από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είναι να μην επιμείνουν στην εν λόγω διάταξη, προσθέτοντας ότι αν το κάνουν, θα την καταψηφίσει.

«Αυτό το άρθρο του Υπουργείου Υγείας κύριε υπουργέ να το βγάλετε από το νομοσχέδιο. Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ. Και όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά πρέπει να αλλάξει. Είναι ιδεολογικά επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας με τον τρόπο που κινείται για τα ναρκωτικά. Οι ΧΕΧ δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε τα αποτελέσματά τους. Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια», σημείωσε μεταξύ άλλων η βουλευτίνα της ΝΔ.

Την άμεση απόσυρση της «επικίνδυνης», όπως τη χαρακτήρισε, διάταξης είχε ζητήσει νωρίτερα και ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για χώρους εποπτευόμενου θανάτου. Η διάταξη διεμβολίζει τη φιλοσοφία των στεγνών προγραμμάτων ενώ προβλέπεται ακόμα και συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών από ιδιώτες. Ζητάμε εδώ και τώρα την απόσυρση της επικίνδυνης αυτής διάταξης. Πρόκειται για χώρους εποπτευόμενων θανάτων. Δεν διαμορφώνουν κίνητρο για αποθεραπεία αλλά ενισχύσει την τοξικοεξάρτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου