Κυριακή, Ιανουαρίου 26, 2020

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Raus Kyriakos






Όλο και πιο συχνά ακούμε τη λέξη Χάγη. «Να πάμε στη Χάγη», «να τα βρούμε στη Χάγη» και «οι Τούρκοι θέλουν Χάγη».

Στη Χάγη και στη Φέξη που λένε.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πάμε στη Χάγη. Δεν αμφισβητούμε τη συνθήκη της Λωζάνης, δεν αμφισβητούμε την κυριαρχία μας στο Αιγαίο. Όλα τα άλλα είναι σενάρια συνεκμετάλλευσης που δεν πρόκειται να ευδοκιμήσουν.

Ο Ερντογάν φίλος δεν πιάνεται. Τη μία μέρα σου χτυπάει φιλικά την πλάτη, την άλλη μέρα βρίσκεις ένα μαχαίρι στην πλάτη. Του κωλοτρίβεται και η φράου Μέρκελ. Της πήγε δώρο έναν καθρέφτη να δει τα μούτρα της κι άρχισε να κάνει σαν μπεμπέκα. Πρώτο σημάδι ότι χάνει τον ηγεμονικό της ρόλο. Κοιτάει τον καθρέφτη σαν γριά που τα ‘χει χάσει και κάνει πρόβα σε αόρατη μασέλα.



Ο Μητσοτάκης έχει πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων από τους Γερμανούς, προφανώς γιατί πήγε να παίξει παιχνίδι με τους Αμερικανούς, ενώ οι Γερμανοί τον έφτασαν εδώ που είναι και του είπαν «μπάστα αγόρι μου, που θα πας να χαριεντίζεσαι στον Λευκό Οίκο και εμείς θα σου φυλάμε εδώ τον Χριστοφοράκο για να μη σε εκθέτουμε». Τώρα θα δεις. Και δώσ’ του χαζόγελα με τον Ερντογάν.

Κατασκευή λάθους. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο. Έχει δοθεί εντολή για να κατασκευαστεί «λάθος», το οποίο θ’ αναγκάσει και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε συνεκμετάλλευση θα το πούνε αυτοί, σε συρρίκνωση θα το πούμε εμείς.

Κάτω στην Κρήτη; Κοντά στο Καστελόριζο; Σε ποιο σημείο θα κατασκευαστεί το «λάθος»;

Τα Ίμια ήταν το γκρίζο σημείο της γκρίζας περιοχής που θ’ ακολουθήσει επί Κυριάκου.

*** Ο Βορίδης πλήρωσε τελικά από την τσέπη του τα 12.000 ευρώ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε. Αν η κοπή της πίτας σε ένα υπουργείο κοστίζει όσο ο ετήσιος μισθός ενός καλοπληρωμένου εργαζόμενου δεν είναι ντροπή; Με αυτόν τον τρόπο αισθάνονται οι δεξιοί ότι αναπτύσσεται η χώρα; Επειδή ακρίβυνε η πίτα;

Η χώρα αυτή οδηγήθηκε στην κρίση επειδή ήθελε να χώσει μία μεγαλύτερη ζωή μέσα σε μία μικρότερη. Και οδηγήθηκε από τη δεξιά στην πτώχευση. Αυτή που ο λαός επέλεξε ξανά να τον οδηγήσει στην κανονικότητα. Θα φάνε μια κανονικότητα που θα είναι όλη δικιά τους.

Αλλά τι να κάνεις όταν έχεις μία αριστερά, η οποία παίρνει την εξουσία για πέντε χρόνια και το ξύνει; Ακόμα συζητάνε πώς θα γίνει ο μετασχηματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα προσπαθούν να πείσουν τον Σκουρλέτη να τους δώσει την άδεια να μιλήσουν στην υπόλοιπη κοινωνία.

Βάφοντας κάνεις τον τοίχο του μαύρο δεν μπορεί να προσδοκά ότι ο τοίχος στο τέλος θα είναι λευκός.

Αυτές οι πολιτικές φαντασιώσεις μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ απαντώνται που μοιάζει κολλημένος στη λογική που είχε στο 4%.

*** Την πίτα όμως του Γιώργου Πατούλη την πληρώσαμε 10.800 ευρώ. Ναι αγαπητοί Έλληνες, την πληρώσαμε. Κι όλα αυτά τα μάθαμε από τα social media και όχι βέβαια από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Παρντόν. Τα Μέσα Ιδιωτικής Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει πλέον δημόσια ενημέρωση. Μαθαίνεις όσα θέλουν πέντε επιχειρηματίες.

Τέλος.

*** Δρόμο πήρε από τον ΣΚΑΪ η παρέα του Ράδιο Αρβύλα.

Εγώ, ο ανάγωγος, δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία. Τους κάλεσαν για να βρίζουν τον Τσίπρα, βγήκε ο Μητσοτάκης, σάτιρα δεν πρόκειται να υπάρξει. Έχει απαγορευτεί. Από την κυβέρνηση αυτή κι από μία πρεσβεία ευρωπαϊκής χώρας. Θέλουνε μόνο εντεταλμένους δημοσιογράφους και κανέναν που ν’ αμφισβητεί τον Κυριάκο.

*** Το πρώτο αρνητικό γκάλοπ το πήρε η κυβέρνηση αυτή αμέσως μετά την επίσκεψη του Κυριάκου στην Αμερική, όπου είδαν έναν πρωθυπουργό λίγο να κάνει σα χαζό που μπήκε στο Λευκό Οίκο και να βγάζεις selfies. Και βέβαια η σκηνή του Κυριάκου με την ομπρέλα που πήγε να τραβήξει αποδόμησε πλήρως την εικόνα ενός πρωθυπουργού με οντότητα και δυναμική. Έδειξε έναν πρωθυπουργό τηλεκατευθυνόμενο κι αν υπήρχε σατιρική εκπομπή το γκάλοπ θα ήταν ακόμα χειρότερα.

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να δώσουν κύρος σ’ έναν πρωθυπουργό που αν δει τον ίσκιο του ξαφνικά θ’ αρχίσει να τρέχει από φόβο.

*** Φτάσαμε στο 2020 για να έχουμε επιτέλους γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και μάλιστα τη συγκεκριμένη γυναίκα, εξαίρετη νομικό. Ας είναι σιδεροκέφαλη η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και πολλά μπράβο από μένα τον ανάγωγο.

*** Ο φαρμακευτικός σύλλογος καταγγέλλει πρωτόγνωρη έλλειψη περίπου 400 φαρμάκων και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία. «Η πολιτεία δεν έχει πάρει κανένα μέτρο» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Το θέμα εννοείται δεν έπαιξε στα δελτία ειδήσεων. Μη λέμε τα αυτονόητα.

*** Ο Άδωνις, αυτός που τραγουδούσε «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» και πουλούσε το βιβλίο του Κώστα Πλεύρη για τους εβραίους, πήγε στο Άουσβιτς. Αυτός που πριν μερικές μέρες έλεγε πως «ζούμε μία προσπάθεια αλλοίωσης της χώρας» από τους πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται εδώ. Ναι, αυτός. Ο νεοχουντικός. Αυτός, ο άνθρωπος αυτός. Ο αρχικωλοτούμπας.

Πάντα τα σαλιγκάρια σκαρφαλώνουν τοίχους. Είναι το σάλιο που κολλάει στο ντουβάρι.

*** Γριούλα έβλεπε drone στο Πήλιο πάνω απ’ το κεφάλι της και νόμιζε πως ήταν τέσσερις καλιακούδες που πήγαιναν μαζί, παρέα, βόλτα.

«Πώς πετάνε όλα αυτά τα πουλιά μαζί;» ρώτησε τον εγγονό της. Και ο εγγονός της κατέβασε το drone χαμηλά κι η γριά ακόμα τρέχει να σωθεί.

*** «Ο Μητσοτάκης δεν θα εξαντλήσει την τετραετία» δήλωσε ο Τσίπρας στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Εσείς όμως σίγουρα θα εξαντλήσετε τη δικιά μας υπομονή μέχρι να αποφασίσετε εκεί μέσα προς τα που θα πάτε.

Συναντήθηκε ο Τσίπρας με τον Κοτζιά, που ο Κοτζιάς είναι ο αρχηγός του «Πράττω».
Ο καθένας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει και μία μονοπρόσωπη πολιτική γραμμή.

Να πάρω και εγώ άλλους τρεις φίλους μου και να κάνουμε έναν πολιτικό σχηματισμό. Να είμαστε οι ΜΕΤΑΠΡΑΤΤΩ. Οι ΠΑΡΑΠΡΑΤΤΩ. Οι ΠΙΑΝΩΠΑΤΟ.

Οι δεν ΠΗΓΑΙΝΩΠΑΡΑΚΑΤΩ.

*** Ωραίο αυτό στο facebook που είδα. Είναι ο Θεός, ο Αδάμ, η Εύα και η Ζωζώ Σαπουντζάκη στη φωτογραφία. Λέει ο Θεός στον Αδάμ δείχνοντας του την Εύα. «Αυτή είναι η γυναίκα σου». «Κι αυτή ποια είναι;» ρωτάει ο Αδάμ για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη. Κι απαντάει ο θεός: «Δεν ξέρω, εδώ τη βρήκα».

*** Εδώ βρήκαμε και εμείς τη φράου Μέρκελ που στηρίζει Ερντογάν, που δεν είναι Ευρώπη και αποκλείει την Ελλάδα από τη διάσκεψη του Βερολίνου που τους πληρώσαμε χρυσό για να μας κρατήσουν στην Ευρώπη.

Ο Αϊνστάιν γράφοντας για τους Γερμανούς έλεγε πως η Γερμανία είχε την κακοτυχία να δηλητηριαστεί πρώτα από την ευημερία και μετά από τη στέρηση. Ολόκληρος ο γερμανικός λαός είναι υπεύθυνος γι’ αυτές τις μαζικές δολοφονίες και πρέπει να τιμωρηθεί στο σύνολο του. Πίσω από το ναζιστικό κόμμα βρίσκεται ο γερμανικός λαός που εξέλεξε τον Χίτλερ παρότι είχε ήδη κάνει σαφές στο βιβλίο και στις ομιλίες του τις επαίσχυντες προθέσεις του, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο για παρανοήσεις.

Μιλάμε για άλλες εποχές βέβαια.

Όμως το ότι η Γερμανία ανακαλύπτει ξανά τους παλιούς συμμάχους μάς δίνει το δικαίωμα να πάμε κι εμείς σε παλιές σκέψεις.

*** Το πιο δύσκολο πράγμα για έναν Λαό είναι να απομακρυνθεί από την κακή του ιστορία. Λαοί που τραυματίστηκαν βαριά πολύ δύσκολα συνέρχονται. Και μιλάω και για μας. Λαός γεμάτος τραύματα, κόμπλεξ, υποκρισία κι αθεράπευτη ευαισθησία, όλα ανακατεμένα σε μια κατσαρόλα που ακόμα μοιράζει συσσίτιο στους νεώτερους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου