Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2020

14 διμοιρίες ΜΑΤ στέλνει η κυβέρνηση στα νησιά για να “πείσει” τους ότι οι “κλειστές δομές είναι προς το συμφέρον των νησιωτών” όπως λέει ο Πέτσας




Στα άκρα οδηγεί η κυβέρνηση της κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα
σε Λέσβο και Χίο. Σκοπός η με κάθε κόστος επιβολή της επιλογής της δημιουργίας της υπερδομής για 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες..

στην περιοχή Καβακλή – Καράβα, στη Λέσβο, σε έκταση 261 στρεμμάτων την οποία ήδη έχει επιτάξει, και σε περιοχή του βραχώδους οροπέδιου του Αίπους στη Χίο οπού επίσης έχει επιτάξει αντίστοιχη έκταση.

Πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα της Λέσβου stonisi.gr, αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες φτάνουν στη Λέσβο επτά διμοιρίες μονάδων αποκατάστασης τάξης και μέτρων τάξης. Μάλιστα επικεφαλής θα είναι ο Διοικητής των ΜΑΤ υπό τον κωδικό Α300. Αντίστοιχες δυνάμεις στέλνονται στη Χίο υπό τον Υποδιοικητή των ΜΑΤ.
Η κυβέρνηση φέρεται να είναι αποφασισμένη να «καθαρίσει» πολύ σύντομα τις όποιες αντιδράσεις υπάρξουν αφού επιλέγεται η σύγκρουση να είναι μικρής χρονικής διάρκειας μια και η αποχώρηση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη 14 διμοιριών επίλεκτων δυνάμεως αστυνόμευσης προβληματίζει τις αρχές.
Και όλα αυτά ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι “θέλουμε να έχουμε προλάβει να κατασκευάσουμε τις κλειστές δομές, ώστε σιγά-σιγά να μπει μια τάξη και να κλείσουν οι άναρχες δομές. Αυτό είναι προς το συμφέρον και των τοπικών κοινωνιών” και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε, χωρίς να τους κατονομάζει, σε φορείς των τοπικών κοινωνιών, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ότι “τα έργα στα νησιά ξεκινούν άμεσα. Δεν θα αφήσουμε το μεταναστευτικό να γίνει παιχνίδι στα χέρια πολιτικάντηδων που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.
Σημειώνεται ότι αύριο Δευτέρα ανοίγουν οι προσφορές της απευθείας ανάθεσης του έργου της περίφραξης του επιταγμένου χώρου και της δημιουργίας υποδομών. Γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στην εβδομάδα μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου