Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2020

Στον εισαγγελέα η πρυτανεία του ΟΠΑ...



...για το περιστατικό με τον ένοπλο ειδικό φρουρό...

Στις εισαγγελικές αρχές θα απευθυνθεί η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες για το χθεσινό σοβαρό περιστατικό κατά το...
οποίο ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας εισέβαλε στο χώρο του ιδρύματος και έβγαλε όπλο σε ευθεία βολή απειλώντας φοιτητές.

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», ανακοίνωσε η πρυτανεία του ΟΠΑ σημειώνοντας ότι «τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

«Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο ειδικός φρουρός μπήκε το μεσημέρι της Δευτέρας, αφού κατέβηκε από τη μηχανή του και κινήθηκε απειλητικά προς μικροπωλητές έξω από το πανεπιστήμιο, λέγοντας «εμείς θα σας καθαρίσουμε», και στη συνέχεια τους κυνήγησε μέσα στο προαύλιο.

Το περιστατικό κατήγγειλαν φοιτητές και ανέδειξαν το σχήμα των ΕΑΑΚ της ΑΣΟΕΕ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις τους τονίζοντας ότι διμοιρία των ΜΑΤ τον φυγάδευσε προχωρώντας σε ρίψη κρότου λάμψης αλλά και σε ξυλοδαρμούς. Η ΓΑΔΑ, που ξεκίνησε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού, υποστήριξε πως ο αστυνομικός βρισκόταν σε άμυνα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου