Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2020

ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ


 



Και μη χειρότερα… λίαν συντόμως… «Άξιοι» κύριοι της κυβέρνησης, αυτής και των προηγούμενων. Καταφέρατε να μετατρέψετε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε εμπόλεμες ζώνες. Αυτό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την πολιτική ηγεσία και κανέναν άλλον.
.
.
Οι νησιώτες μας ήταν οι πρώτοι που βοήθησαν και υποδέχθηκαν τους Σύρους πρόσφυγες με όλον τον πλανήτη να υποκλίνεται μπροστά τους. Παρότι οι αφίξεις ήταν δυσανάλογες των δυνατοτήτων τους, μπόρεσαν με θέληση και συμπόνοια να βοηθήσουν όσους ανθρώπους ήταν δυνατό.
Η κατάσταση όμως δεν βελτιωνόταν και δεν βελτιώνεται, τα σύνορα ήταν και είναι ξέφραγο αμπέλι, ο κρατικός μηχανισμός ήταν και είναι απών, πρόσφυγες και μετανάστες δεν διαχωρίζονται, οι προωθήσεις δεν προχωρούν, ούτε οι επιστροφές, τα κρούσματα ωμής βίας και ταραχών ολοένα και αυξάνονται…
Κανείς δεν μπορεί να αδικήσει τους νησιώτες μας για την αγανάκτησή τους. ΚΑΝΕΙΣ. Γιατί πολύ απλά, ΑΥΤΟΙ μένουν εκεί και ΑΥΤΟΙ ξέρουν τι έχουν τραβήξει ως τώρα. Και το να κρίνουμε και να επικρίνουμε από τους καναπέδες μας είναι το πιο εύκολο.
Εθνικός Ύμνος απέναντι στα ΜΑΤ Μηταράκη – Μητσοτάκη
Με κυκλωτικές κινήσεις τα ΜΑΤ προσπαθούν να ελέγξουν την ευρύτερη περιοχής της Καράβας. Πριν από λίγο τα ΜΑΤ από το Διαβολόρεμα ήρθαν προς την περιοχή της Καράβας. Στόχος τους να μεταφέρουν εκεί μηχανήματα που έφθασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης τα χαράματα, ώστε να πραγματοποιήσουν εργασίες στην επιταγμένη έκταση.
Ακολούθησε δεύτερος κύκλος με ρίψη χημικών (είχε προηγηθεί εκτεταμένη χρήση της πρώτες πρωινές ώρες στο δρόμο προς την Καράβα) Εξαιρετική η αντίδραση του κόσμου! Κάθισε κάτω μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις.
.
.
Μαζί τους στην πρώτη γραμμή ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης. Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης είπε μόνο δύο λέξεις: ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ!
Λίγο αργότερα τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο. Ελικόπτερο επιβλέπει την όλη περιοχή και συντονίζει τις αστυνομικές δυνάμεις.
.
.
Κλείνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Έκτακτη σύσκεψη
Με εντολή του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη κλείνουν σήμερα όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην εισβολή και στη βία των ΜΑΤ προς τους κατοίκους των νησιών.
Στις 11 σήμερα το πρωί ο κ. Μουτζούρης έχει καλέσει σε έκτακτη σύσκεψη τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και τους Δημάρχους.
Από τη μάχη των Μεστών στη μάχη του Αίπους
Με οδοφράγματα, μπλόκα από κορμούς δέντρων επιχειρούν οι κάτοικοι του Βροντάδου να αντισταθούν στην επέλαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που απέστειλε στη Χίο η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για τη δημιουργία νέας δομής.
Το πρώτο μέτωπο κρίνεται στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου και το άλλο στην περιοχή του Πιτυούς στη διασταύρωση με τον δρόμο προς Βολισσό.
Από τα ξημερώματα της Τρίτης εκκλησίες του Βροντάδου χτυπούν τις καμπάνες με στόχο τη συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις.
πηγές: lesvosnews.net, stonisi.gr, politischios.gr
https://www.facebook.com/groups/karava/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου